Blogg

Uke 14 - Ny arbeidsuke med hjemmekontor.

2.4.2020: I dag var det fire hunder som hadde time hos Øiestad dyreklinikk. Våre to korthårs Chihuahua, en mops – Oscar og en dalmatiner – Anton, fikk rabies og Nobivac vaksine. Oscar løp glad inn – fikk sine sprøyter og løp glad ut igjen. Siden det mest praktiske er å bruke bobilen som har hundebur tilgjengelige så ble det slik. Bobil har godt av å få luftet seg litt. Noen bobil tur ser det ut til å bli lenge til. I dag kom justisministeren og sa det var greit å bruke båten sin, men ingen gladnyhet for bobil folket ennå.

1.4.2020: Ny måned og en annerledes påske nærmer seg. Det har blitt en rytme i hjemmekontor og hundelufting. Nå er båndtvang innført og vi går da andre turer enn ellers. Og med håp om varmere vær så skal sykkelen også klargjøres. 

Hund og sykkel: Hos oss har dette alltid fungert meget bra, og har troen på måten vi tilvenner hundene. Når hunden er 9-12 måneder så har jeg tatt på trekksele og festet hunden til springeren. Vi går da på tur, festet til sykkelen. Hundene blir vant med lyder og ting som går rundt. Etter mange slike turer øker vi farten og sykler. 

Og vi øver på puzzlespill. Står 2-6 år på esken men jeg håper å bli ferdig på en uke. Da blir det en større utgave.

30.3.2020: Da har jeg ryddet i kalenderen og tatt bort planlagte utstillinger de neste månedene. Så NKK Bergen og Ålesund er strøket, sammen med utstillingene på Varhaug og Sunndalsøra. Fra før var Kristiansand avlyst. Vi hadde lagt inn to utstillinger i Sverige også. Har fortsatt ett håp om at sommerens utstillinger går som planlagt. Det vil vi få svar på tidligst etter påske, men i løpet av mai måned så vet vi om det lar seg gjøre å reise på sommerferie. 

I dag ble det tur så fort kontordagen var over. Ny runde i lysløypen blir det senere i kveld. 

Uke 13 - Siste uke i hjemmekarantene.

29.3.2020: Dagens tur ble en lang runde rundt Hølen. Brukte 2.5 timer på turen i 9-10 varmegrader, men litt kald vind. Bilde viser Bjorbekk kirke som ligger på gården Bjorbekk, i tidligere Øyestad kommune. Orgelet er fra 1876 og ble opprinnelig bygget til Trefoldighets kirken i Arendal. Orgelet kostet den gang kroner 2.000,- 

Øyestad kommune ble sammenslått med Arendal i 1992, sammen med Moland, Tromøy og Hisøy kommune.

Vrengen med utsikt til EB-stranda og Tangen. Her lå Haure arresthus som blant annet hadde Gjest Baardsen i sin varetekt. De mest kjente som har sittet i Haure fengsel, er giftmorderskene fra Helle (ca 2 km fra oss), søstrene Anne og Alet. Haure arresthus var i bruk til slutten av 1850-åra. Og det ble sagt å være et av landets sletteste.

På vei hjem igjen må vi over Nidelva ved Hammeren Bru. 

Bomsholmen fløtingsmuseum ligger ved Nidelva, mellom Hammeren bru og E18-brua på Røed i Øyestad. Det forteller om tømmerfløtingens historie i Arendals vassdraget helt tilbake til 1600-tallet. Tømmeret ble fløtet helt fra Vrådal i Telemark til Nidelvas utløp. Ved Asdal, like nedenfor Bomsholmen ble det stoppet for sortering før det ble sendt videre til eierne.

Gjennestad
På tur ved Gjennestad tjernet.

28.3.2020: I dag feiret vi Mari sin bursdag i skogen. Tok med oss hunder, kake, kaffe og brus mm. Det er ca 40 minutter å gå til Gjennestad tjernet – kjenna. Fint sted å ha pause og normalt godt besøkt på søndager hvor det selges kaffe og vafler. I disse Korona tider er det stengt. Men i dag så var det litt trafikk av turgåere i det fine været. Vi koste oss godt og hundene fikk løpt rundt i nesten 3 timer. 

27.3.2020: Da er hjemmekarantenen over etter at mitt møte i Finland ble regnet som smittefarlig. Det har blitt mange og lange turer i skogen, som har flere flotte alternative veier å gå. Har pålagt hjemmekontor til over påske så det blir nok mange flere turer. Ligger nå på 12 – 14.000 skritt om dagen.   

Dessverre er Varhaug utstillingen avlyst som vi hadde gledet oss til i palmehelgen. Stor usikkerhet rundt mange andre utstillinger også, men håper fortsatt sommerens ferieplaner kan gå som planlagt. 

Tenker vi vet mye mer over påske og kanskje får reist på bobil-tur i juni. 

Skogtur
Arendal

26.3.2020: Det er utrolig mye furting på sosiale medier over manglende respekt for innførte anbefalinger og restriksjoner. Tror de fleste bloggere, you-tubere, og såkalte influensere burde fakta sjekke seg selv. Det store flertallet tar ansvar og gjør som anbefalt. Å bruke så mye tid og krefter på de få som alltid provoserer, er bortkastet tid og gir feil fokus. Disse får myndighetene ta seg av. I dag ble det en kort til til sentrum for å bidra til lokalt restaurant liv og slippe fisk til middag. Nesten ingen mennesker å se i sentrum. Hygiene plakater på alle dører og antibakk flasker over alt.   

25.3.2020: I går kom Dalmatiner nytt med greie artikler og gode bilder. Ofte mye bra om helse i vårt medlemsblad. Tenkte ikke mer over det enn at det så ut til å være en leverfarget dalmatiner med herlig uttrykk, hvor en kan se at dette er en morsom hund. Måtte ta ett ekstra blikk på hunden og fikk bekreftet at dette er Basika’s Californication «Akilles», som bor hos Kirsten Ravndal. 

23.3.2020: I disse korona tider er vi alle påvirket på forskjellige måter. Mange utstillinger frem mot sommeren er avlyst av disse forståelige grunnene, men det kommer nye muligheter. Alle vårens planer er slettet av kalenderen. Har fortsatt ett håp om at sommerens planer lar seg gjennomføre. Blir det utstillinger så blir ferien i hovedsak lagt til Sverige og Finland.