Nyheter

DKK Int. Utstilling i Roskilde 10, 11 og 12. mai 2024.

Dommer Benny Blidh Von Schedvin

Dommer Maarit Hassinen

Effi – Idyllium’s I Get To Love You ble BIR alle tre dager.

Kira – Basika’s Dancing Queen:
Fredag: Exc, CK, 3 BTK.
Lørdag: Exc, CK, 2.BTK, R.CERT, CACIB.
Søndag: Exc, CK, 2.BTK, R.CERT, CACIB.

24.4.2024: Vårt E-kull som ble født 14. mars vokser og trives godt med våre andre hunder.

Vi har lagt til egen side for kullet og har det moro med å følge deres utvikling. En spennende verden ligger foran dem og vi jobber for å finne noen gode hjem til dem.

2.4.2024: Påskehelgen ble i bobil ved Vikersund hoppanlegg. Fikk både gode resultater og rare resultater. 

Tangetoppen’s Enjoy the Ride – Mika ble 2 BTK på lørdag og BIR på søndag.

I stor gruppefinale med rundt 25 deltakere ble vi BIG 4.

Flere bilder og tekst fra utstillingen finner dere her: Utstillinger 2024

13.1.2024: Vi deltar på Nordens største hundeutstilling i helgen. Påmeldte er Basika’s Dancing Queen – Kira og Idyllium’s Diva to Basika – Diva.

Dommer var Hans Van Den Berg som ga Kira Ck, Cert og BTK. Kira endte som BIM.

Diva fikk CK og ble 4de BTK.

29.12.2023: Endelig er vår egen hjemmeside oppdatert og våre siste utstillinger i 2023 er kommentert og lagt ut bilder. Fra NKK Rogaland og DKK Roskilde til NKK Sandefjord i november er nå med og finnes her!

5.8.2023: Vi er på ferie og har deltatt på utstilling i Sverige, Ransäter med gode resultater for Kira og Diva. I morgen venter NKK Fauske før ferden går videre med ferie i Øst-Finnmark.

Vi har fått registrert av NKK titlene på Kira, som nå offisielt er Norsk Juniorvinner og Norsk Jubileumsvinner 2023.

1.7.2023:

Basika’s Dancing Queen – Kira er ett år i dag.
Far: NORD UCH My Precious Ice Cub.
Mor: Idyllium’s Lycke.

Vi gratulerer også Basika’s Daydreamer med dagen.

I helgen var vi for første gang på Maura og deltok med to Chihuahua. Det ble en varm og hyggelig helg, med svært gode resultater.

Kira:       Basika’s Dancing Queen deltok i juniorklassen.

Diva:      Idyllium’s Diva to Basika deltok i åpen klassen.

Dommer lørdag:         Anne-Cathrine Unelsrød.

Dommer søndag:        Jan Törnblom.

Lørdag var det 7 påmeldte hunder i juniorklassen, men bare 4 som stilte til start. Kira ble både beste junior og Best i Rasen.

Tirsdag 9. mai og 236 dager igjen av 2023.

I dag kom bekreftelsen fra NKK på Kira sin Junior CACIB.

En fantastisk helg på NKK Kristiansand med utrolige resultater på Basika’s Dancing Queen – Kira. Lørdag tok Kira kennel cert og ble 2 BTK.

Søndag ble Kira BIR.

Kira er 10 måneder gammel i dag 1. mai 2023. Hun tok junior cert begge dager og er Crufts kvalifisert. 

Dommer var Henry Stanley fra Irland.

Vår Idyllium’s Diva to Basika – Diva ble 4 BTK begge dager.

Nyhetsbrev fra NKK Kristiansand.

23. april var siste dag av dobbelutstilling i Stangehallen og vi var glade for å bli igjen til siste slutt. Kira – Basika’s Dancing Queen gjorde det meget bra. Hun ble BIR Junior i raseringen og 2 Best In Show, junior.

Kira er nettopp blitt 9 måneder og gjør det meget bra i ringen.

Tirsdag 18. april, uke 16. 257 dager igjen av 2023: Det er sol og endelig er varmen kommet til Sørlandet. Hundene koser seg ute og har det godt. Nå er det fint å gå tur og vi treffer mange flere folk og dyr på våre lufterunder. 

Nå kommer det også utstillinger på rekke og rad. Vi ser frem til utstilling på Stange, NKK Kristiansand, Hasselholm og EDS Herning.

Da er også vår utstillingsside for 2023 oppdatert med bilder og tekst fra vår deltakelse på Varhaug den 1 og 2. april.

Tirsdag 21. mars og 285 dager igjen av 2023:

Fin gjeng med Idylliums hunder i oppdretter klassen. Både Luna og Diva fikk sine Excellent.

Sissel tok med seg hunder og deltok på NKK Bø i Telemark med greie resultater og gode kritikker.

Meget type like.

Fredag 10. februar og 324 dager igjen av 2023:

ca 6 grader og fint med tur i skogen. Anton løper løs og passer farten selv. Til helgen skal det bli 10 varmegrader og fint vær så vi gleder oss. Sissel skal på retriver spesialen 18. februar med Golden valp.

Så tar Sissel med seg noen hunder til NKK Bø i Telemark. Det er årsmøte i Mops klubben den 26. mars. Og vi planlegger årets første bobiltur til utstilling på Varhaug den 1 og 2. april. Så utstillingssesongen er såvidt i gang igjen.

Tirsdag 17. januar, uke 3 og 348 dager igjen av 2023:

Vi gratulerer Diva med 2-års dagen. Idyllium’s Diva to Basika.

Har deltatt på 20 utstillinger og fått 19 Excellent, og 12 CK.

Luna – Idyllium’s Superstar ble nummer 8 på mestvinnerlisten med ett høyt gjennomsnitt.

Luna har også deltatt i oppdretterklassen til kennel Idyllium’s som ble mestvinnende oppdretter 2022.

Søndag 1. januar. Årets 1. dag, uke 52
364 dager igjen av 2023: De store planene for 2023 har vi ikke enda, men er påmeldt Europa utstillingen i Herning i mai. Ellers blir det flere av NKK utstillingene uten at vi har bestemt hvor eller hvilke hunder. 

Vi har takket ja til å være med å hjelpe Dalmatinerklubben på deres utstilling 22 og 23. april på Stange. Ett par hunder må vi også forsøke å få vist da. Helgen etter er det NKK Kristiansand som er 30 minutter unna, så den skal vi nok delta på. Utstillingssiden er oppdatert med bilder og tekst fra våre aktiviteter i 2022.

Mika – Tangetoppen’s Enjoy the Ride fikk cert og ble Norsk Champion på dobbermann utstillingen i Sandefjord den 17. desember. For oss var dette første mulighet til å ta ett cert etter fylte 2 år.  Dag to ble det med Excellent. (Bilde er fra utstillingen på Varhaug i år).

I tillegg hadde vi flotte resultater med Chihuahua hvor Diva ble BIR. Vi fikk lov av oppdretter og stille Idyllium’s oppdretterklasse og ble 2 Best In Show.

Den 2. desember 2020 fødte Luna 4 flotte valper som fant sine hjem og har vokst opp til unge menn. Vi har hatt gleden av å få bilder fra flere av dem. Alltid moro å se deres utvikling og at de har trygge og gode hjem. 

Kanskje blir det valpekull i 2023 på Chihuahua og Mops. 

Tirsdag 15. november, 46 dager igjen av 2022:   Fra høst til vinter med 15 varmegrader er noe spesielt. Ikke enkelt å være Chihuahua på tur med tre Mops heller. Fine dager med lange skygger, men plutselig er vinteren her. Heldigvis liker hundene å løpe i snø også, så vi kan glede oss. 

Ellers er det stille og rolig. Om bare 1 måned er det juleferie. Men vi ser frem til å vise Kira på sin første utstilling i desember. Da blir det en helgetur til Dobberman utstillingen.

Onsdag 9. november. 52 dager igjen av 2022:   Lite hundeaktiviteter for tiden med møte aktivitet i England. Har funnet flott bobil parkering ved Wortley hall, hvor jeg nå er i Yorkshire området. 

Vi har meldt på hunder til utstilling i desember og ellers har vi noen planer for 2023.

Torsdag 20. oktober. 72 dager igjen av 2022.

Tiden flyr og stor aktivtet på jobb har gjort at hjemmesiden ikke har vært oppdatert like ofte som vanlig.  Men vi får forsøke å rekke også dette.

Å være leder av Norsk Mops klubb tar også tid. Vi har en herlig høst med flotte farger. At vi blir litt våte og sølete gjør ingen ting.

Det blir nok max 1 utstilling resten av året, men har bestilt plass til bobil parkering ifm EDS Herning i mai 2023.

Søndag 4. september. 118 dager igjen av 2022: 

Lørdag var det NKK utstilling på Orre ikke langt fra Bryne. Ganske fint vær fredag og lørdag. Vi deltok med 2 Chihuahua og 1 Mops. Luna ble 2 BTK og viste seg flott i ringen. Gode kritikker på våre våre andre hunder også, men de nådde ikke helt opp denne gangen. Mange koselig folk og fin utstillingsdag uansett premiering. 

Tirsdag 30. august, uke 35 og 123 dager igjen av 2022:

I helgen var vi med å arrangere spesialutstilling for Mops og hadde uoffisielt mesterskap i hundeløp. Moro for både små og store. Wilma vant sitt andre hundeløp, og brukte 5,5 sekunder på 60 meter.

Søndag 21. august, 132 dager igjen av 2022: 

Valpene har passert 6 uker. De spiser valpemat og luftes ute i hagen, morgen og kveld. Løper rundt på stuegulvet og leker med de voksne hundene. Moro å følge deres utvikling som i denne alderen går veldig fort.

Om bare litt over 2 uker så leveres denne flotte fyren sine eiere. 

Tirsdag 16. august, uke 33 og 137 dager igjen av 2022:

I helgen var vi på Dalmatinerklubben sin dobbelutstilling med gode resultater og hyggelig helg. Luna ble BIM dag 1 og BIR dag 2.

Moro meg resultatene og nesten enda bedre med alle de hyggelige folkene, dommere, funksjonærer og arrangør. Flere bilder og tekst blir lagt ut på utstillingssiden i løpet av uken.

KING

Torsdag 4. august, uke 31 og 149 dager igjen av 2022:

Valpene som ble født 1 juli har blitt store og flotte. Gode kopier av sine foreldre som har preget dem godt. Nå løper de rundt i valpegrinden og opplever mer og mer av verden rundt seg. Moro å følge deres utvikling og se endringene som kommer så fort i denne alderen.

Bildet er av King som blir kennel Basika’s 4de Chihuahua kull. 

Tirsdag 19. juli. Årets 200. dag, uke 29 og 165 dager igjen av 2022: Det er varmt og hundene har basseng og får vannmelon. Mika har jobben med å samle lekene i bassenget og jobber godt med den saken. 

Vanligvis kombinerer vi ferie og hundeutstillinger på denne tiden, men i år er vi mest hjemme. Det blir en langhelg til utstilling på Karmøy siste helg i juli.  Og Dalmatinerklubben sin utstilling i Stangehallen 13 og 14. august. Den 27. august er det spesial utstilling for Mops på Vestby og vi reiser nok til NKK utstillingen i Rogaland den 3. september.

Greit å være hjemme med 2 flotte Chihuahua valper som snart er 3 uker gamle. Skal snart få tatt bilder av de to og legge ut på hjemmesiden. De vokser jevnt og fint. Ser ut som to små isbjørn barn.

Natt til fredag 1. juli fødte Idyllium’s Lycke to herlige valper. Uten konkuranse i matfatet har de begge lagt godt på seg. Lycke passer godt på sine valper og er i fin form etter fødselen.

Det ble en gutt og en jente denne gangen. Gutten vil nok bli solgt, mens jenta beholdes for å se om vi kan bruke henne videre i vår kennel. Med My Precious Ice Cube «Kuben» som far, så vet vi at det blir herlige hunder. Så interesserte kan gjerne ta kontakt med Sissel på mobil 40600978.

To flotte valper er kommet til verden hos kennel Basika.

Mika var på NKK Sandefjord utstillingen og ble BIM med NKK Cert og CACIB.

Tirsdag 14. juni, uke 24: Benytter også denne muligheten for å annonsere Mops klubbens spesial som arrangeres den 27. august.

Flåttfamilien (Ixodidae) eller flått er ei gruppe med parasittiske midder. Flått finnes i flere varianter over hele verden. I Norge har man funnet ti arter blodsugende midd. De to siste artene ble oppdaget mellom 2003 og 2005. Skogflått (Ixodes ricinus, også kalt skogbjørnskaumann og annet) er den vanligste. Det er den som kan spre smitte til mennesker ved å bite seg fast og suge blod.

Mandag 6. juni, uke 23: I går gikk turen gjennom skogen og videre i lysløypen med 3 Mops og 1 Chihuahua. Måtte stoppe på veien og børste av flått som satt i pelsen. Ekle dyr uten mening og bare på Oscar ble det ca 15 flått å ta livet av. De andre hundene hadde 3-4 flått hver.

 

Fra Wikipedia, den frie encyklopedia

 

Søndag 29. mai, Årets 149. dag, uke 21 og 216 dager igjen av 2022:

I helgen deltok vi på NKK Trondheim som var lagt til travbanen på Orkanger. De mest pessimistiske spådde gjørme bad i det dårlige været som var meldt. Dekket holdt seg meget bra og været ble ikke så dårlig som forventet. De store resultatene ble det ikke, og flere bilder og avslørende tekster kommer på vår utstillingsside om kort tid.

Alma i ringen på NKK Trondheim 2022

Det er blitt 19. mai og Grunnlovsdagen er over og ble feiret av to og firbente. Har fått herlige bilder fra noen valpekjøpere med sine flotte hunder på festdagen.

På utstillingssiden er også vår deltakelse fra Sunndal lagt ut.

I dag 5. mai 2022 er Oscar blitt 4 år. En herlig gutt som finner på mye moro. Ble tidlig utstillings champion og gjort det generelt veldig bra på sine utstillinger. Men best av alt er å løpe på stien i skogen med vår Dalmatiner. 

 

 

Mandag 25. april 2022: I helgen ble det dobbelutstilling i Surnadal. Nydelig vær og nydelig natur gjorde dette til en veldig trivelig utstilling. Innimellom smeller det i fjellsidene når vann, is og stein faller mange meter i vårløsingen. Kommer gjerne igjen!

Idyllium’s Diva To Basika i ringen.

Vi deltok med Diva, Luna, Alma, Wilma og Mika. Alma ble BIM, og Diva tok ett CERT. Luna deltok i oppdretterklassen til Idyllium’s og ble Bes In Show dag 1, og 2 BIS dag 2.

Onsdag 20. april, uke 16 og 255 dager igjen av 2022: Greit å kunne gå tur i butikken og ha en trygt sted å parkere hundene. Anton passer på de tre klovnene, mens en kjapp tur i butikk blir gjort. Mye fint vær i påsken og deilig nå med varme. Snart blir det utstillingstur og ikke minst første utenlands utstilling på over 2 år. I midten av mai blir det DKK Roskilde utstilling. 

På utstillingssiden har vi lagt ut tekst og bilder fra årets to første utstillinger. NKK Kristiansand ble årets første utstilling, og vi hadde en fin helg ifm utstillingen på Varhaug. 

Mandag 11. april, uke 15 og 264 dager igjen av 2022:

I helgen var vi på utstilling på Varhaug i Hø kommune på Jæren. En hyggelig utstilling med mange kjente utstillere. 

Mika fikk to cert og Lycke tok ett cert, og Mika ble BIG 4 lørdag. Veldig bra med tanke på at Mika kun har vært med på to utstillingshelger. Hun liker oppmerksomheten hun får i ringen.

Neste utstilling blir Sunndalsøra og NKK Ålesund i slutten av april måned.

Tangetoppen’s Enjoy the Ride «Mika» BIR og Cert for dommer Carol Mulcahy.

Mandag 28. mars, uke 13 og 278 dager igjen av 2022: I helgen ble jeg valgt som leder av Norsk Mopsklubb (NMK). Har lang erfaring med organisasjonsarbeid, men dette blir likevel noe annet. Håper å fortsette det gode arbeidet som er gjort for å utvikle sunne og friske hunder. Og tror det er viktig å legge til rette for at flere vil engasjere seg i forskjellige aktiviteter som vi skal ha i klubben.

Mandag 21. mars, uke 12 285 dager igjen av 2022: NKK er gjennomført og vi hadde to flotte dager med gode venner og mange flotte hunder. Resultater og flere bilder blir lagt ut på utstillingssiden om kort tid. 

Tirsdag 15. mars, uke 11 og 291 dager igjen av 2022:

Få dager igjen til årets første utstilling som blir NKK Kristiansand. Ellers er det påmeldt hunder til Palmeutstillingen på Varhaug den 9 og 10. april. Sundalsøra 23 og 24. april og NKK Ålesund den 30. april og 1. mai. I tillegg er camping booket til DKK Roskilde den 13, 14 og 15. mai.

Så er det årsmøte i Mopsklubben den 26. mars, med mulighet for både fysisk og digital påmelding.

Søndag 6. mars, uke 9 og 300 dager igjen av 2022:

Fast og fint å gå tur i skogen nå. Kaldt om natten men 8-9 varmegrader på dagtid, og 17 grader i solen i dag. Mika, Wilma og Oscar leker på tur og løper ganske fort. Moro å se den gleden de har av å være løse og spinne avgårde i solen.

Kloklipp på 5 hunder er gjort, men tid til å trene til NKK Kristiansand har det blitt lite av.

Tirsdag 8. februar, uke 6 og 326 dager igjen av 2022:

Da var 6 hunder påmeldt NKK Kristiansand. For Mika blir det første utstilling og vi må snart trene litt. To hunder stiller i championklassen, men det begynner å bli en stund siden de var i ringen. Det er en dyr hobby men noe skal man da bruke pengene på, og vi føler vi får mye igjen med flotte hunder og mange flotte folk.

Mandag 31. januar, uke 5 og 334 dager igjen av 2022:

Hjemmesiden blir jevnlig besøkt og forsøkt holdt ved like. Håper utstillinger snart er på plass igjen så vi kan få vist litt bilder og resultater. Gi gjerne tilbakemelding om det er noe som savnes på hjemmesiden. 

Første utstilling nå blir NKK Kristiansand. Vi har videre planer for vår og sommerferie, men så langt er ikke noe låst. Vi forsøker gjerne å kombinere ferie med utstillinger og ser frem til lysere dager. Håper å treffe mange av dere i løpet av året, nå som samfunnet åpnes opp.

Mandag 24. januar, uke 4 og 341 dager igjen av 2022:

En liten tur i butiken og selv voksne hunder på 11 år påstår fortsatt at lekebamser eksploderer av seg selv. Ser veldig skyldig ut når Anton møter oss i døren. Han er lett å lese og spiller heldigvis ikke poker. 

Torsdag 13. januar, uke 2 og 352 dager igjen av 2022: Er det lov å håpe på utstilling den 20. februar på Bø i Telemark? Det er lettelser fra regjeringen, men fortsatt ikke åpnet for så mange deltakere som NKK utstillingene har. Men det er over 1 måned til utstillingen og trolig kommer det flere lettelser om det ikke blir flere innlagte.

Om alt går etter planen skal vi få Mika på sin aller første utstilling den 20. februar. 

Lørdag 1. januar. Årets 1. dag, uke 52 og 364 dager igjen av 2022:

De 3 Musketerer på tur. 

Været har endret seg fra 9 minus til 7 pluss grader. Det er glatt på alle veier vi normalt går tur, men med brodder på skoene så er det noelunde trygt å få luftet seg. Vi var påmeldt «My Dog» utstillingen i Gøteborg, men den er avlyst. Håper 2022 kvitter seg med Covid utfordringene og samfunnet blir litt mer normalt igjen. Håper på mange utstillinger i året som kommer.

Vårt hundeår 2020 er skrevet og kanskje syntes andre det kan være inspirerende. 

Vårt hundeår 2020

Vår blogg for 2021 er overført til PDF og kan leses her: 2021 blogg

Vår blogg for 2020 er overført til PDF og kan leses her: 2020 blogg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

NKK 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *