Nyheter

Onsdag 3. mars, 303 dager igjen av 2021: Vi har kommet til mars måned og dagene er blitt betydelig lysere. Vår farger har startet å komme tilbake i naturen og vi opplever nå rundt 15 – 18 varmegrader i solen. Det er flott å gå tur og snart er all is i lysløypen borte. Hundene elsker å løpe løs men snart er det båndtvang, så de får nyte det så lenge det er mulig.

Torsdag 25. februar, 309 dager igjen av 2021:

Vi syntes 12-15 minus grader var kaldt å gå tur i, men usikker på om 5-6 pluss grader er særlig bedre. Snøen smelter bort og det er veldig mye søle langs veiene vi går. Stien i skogen er full av is, så der er det umulig å gå tur. Men vi får ta en tur i badekaret litt oftere enn vanlig. Da er det koselig på kvelden å finne en god engelsk serie og slappe av til. Lycke er veldig interessert i flere tv-programmer. Og eneste i familien som elsker å se reklame.

Onsdag 17. februar, 317 dager igjen av 2021:

Det er blitt mildvær og kommet mye mer snø. Anton bykser greit i dyp snøen og koser seg godt. Oscar har ikke riktig like lange ben og syntes det er greit at noen løper foran og lager løype. Men også Oscar syntes snø er moro. De herjer rundt og får løpt i fra seg, slik at energien blir brukt. Så er det inn på lading og klar for ny tur senere i kveld. Da blir Chihuahua guttene med. Men da må vi gå skoleveien som er brøytet ellers så drukner de i snøen. Vi får ha det moro nå, for til helgen skal det begynne å regne.

Litt sløving på sofa og sport på TV. Ingen hunder med løpetid og dermed harmoni i flokken.

Tirsdag 16. februar. 318 dager igjen av 2021.

Det har vært noen uker med mange kuldegrader. De minste hundene har fått tur rundt byggefeltet på ca 30 minutter. Anton ble med på tur inn til Tjenna i 12 minus og vi brukte ca 1.5 timer på turen. Helt vindstille og nydelig tur. Så lenge det er god bevegelse går det greit i kulden og på vei hjem kjente vi faktisk solen varme. Det går rett vei nå på mange måter. Mot sommer og sol, og forhåpentligvis ett mer normalt samfunn igjen.

Topp 20 registrerte raser i 2020

 1. Border collie
 2. Staffordshire bull terrier
 3. Golden retriever
 4. Engelsk setter
 5. Norsk elghund grå
 6. Labrador retriever
 7. Schäferhund normalhår
 8. Cocker spaniel
 9. Shetland sheepdog
 10. jack russell terrier
 11. Pomeranian
 12. Dansk-svensk gårdshund
 13. Finsk lapphund
 14. Gordon setter
 15. Irsk setter
 16. Bichon havanais
 17. Cavalier king charles spaniel
 18. Siberian husky
 19. Flat coated retriever
 20. Stor puddel
   

Viktig å gjøre rett valg

Å skaffe seg en hund er en omfattende prosess, for en hund er ikke bare en hund. Det finnes flere hundre ulike raser, og det er helt avgjørende at man bruker god tid på å velge slik at man ender opp med riktig hund for seg og sin familie. 

Først må man være sikker på at man faktisk har mulighet til å ha en hund, og at man har den tiden og motivasjonen som kreves for å tilfredsstille hundens behov. Man må blant annet tenke over om en hund også passer inn i livet når koronapandemien er over. Deretter må man finne en rase som passer til det livet man lever.

Fredag 5. februar, 329 dager igjen av 2021:

I dag reiste siste valpen til Luna til sin nye familie. Rocky (bilde) skal ikke langt fra oss, så han får vi sikkert truffet litt oftere enn de andre valpene. Det er stille i huset nå selv med mange andre hunder hjemme.

Valpene hadde sin egen lyd og måte å bråke på når de lekte rundt på gulvet. Alle fire valpene har funnet seg fort til rette i sine nye hjem og bringer glede der. Flotte familier som vil gi trygge hjem til de små. Spennende tid for alle.

Torsdag 28. januar, 337 dager igjen av 2021:

I går var det besøk hos veterinæren. 4 flotte og jevnt utviklede gutter utforsket kontoret. To sprøytestikk og vi fikk bekreftet at det er lyd i de. Så nå er alle klare for å reise til sine eiere i løpet av kort tid.

Mandag 25. januar, uke 4 og 340 dager igjen av 2021:

I dag er Idyllium’s Lycke 2 år gammel. Snill og fantastisk flott jente, som trives sammen med alle hunder. Hun har nesten bare deltatt på NKK utstillinger og med Excellent fra dommerne. 

Vi planlegger Lycke valper i 2021 og ser etter en god, sunn og frisk hannhund å bruke.  

Onsdag 20. januar, 345 dager igjen av 2021:

Tiden flyr og snart skal Luna sine valper leveres sine nye eiere. Det blir en spennende tid for alle og som oppdretter kjenner en litt på dette med å levere valpene fra seg. 

At tiden flyr merkes når Facebook sine minner dukker opp. Luna – Idyllium’s Superstar var den første norske Chihuahua som fikk Nordic certifikat. 

Nå er det lenge siden vi har vært på utstilling, men tatt sjansen på at utstillingen i Sunndalsøra går som planlagt.

Søndag 17. januar, 348 dager igjen av 2021:

Aktive valper trenger å hente seg inn igjen. De løper rundt og biter hverandre i halen, så samles de for å sove litt.

Å ligge på rygg og blottlegge seg slik black/tan valpen gjør, så er du super trygg. Han skal til Spydeberg og får nok ett flott hundeliv der. Alvin har også funnet plassen sin og er gjerne den som inviterer til lek. I rosa seng samler de alle seg og da kommer også tante Lycke og kineseren Alma fort. Nå når en ser deres personlighet og hvor fantastisk flotte de er, så kjenner en på det å skulle gi de fra seg til andre familier. Men vi er trygge på de får det meget bra der de kommer.

Søndag 10. januar, 355 dager igjen av 2021:

Nå har vi fått testet vår negl-sliper. Den fungerte meget bra og også hundene syntes den var grei. Alle valpene har fått slipt sine klør, samt de andre små. Anton må bruke kloklipper men det går veldig greit selv om det ikke er det morsomste han vet.

Med kuldegrader er det fryst i bakken og deilig å gå turer inn i skogen. De minste som er med går i bånd, mens Anton og Wilma løper løs. Vi tar en tur i lunsjen og ny tur på ettermiddagen, så snittet nå er på over 12.000 skritt om dagen.

En nydelig gjeng som er slitne etter å ha løpt rundt på gulvet. Varmen og tryggheten i flokken kan man omtrent kjenne på når man sitter å studerer valpekassen. De har passert 5 uker og begynner å bli mye mer aktive.

Onsdag 6. januar, 359 dager igjen av 2021: 

Valpene har i dag klippet klør og fått ormekur. De spiser godt og har det moro med å løpe rundt på gulvet. Så synker de alle fire i sammen i en klump og sover noen timer før det er ny runde med lek og mat.

Mandag 4. januar, uke 1 og 361 dager igjen av 2021:

Året startet med hjemmekontor og trolig blir det slik ett par måneder. Jeg bruker gjerne lunsj tiden til å gå en liten tur med hundene inn i skogen. I dag traff vi på en fremmed hund på vei hjem som skremte Wilma slik at hun løp inn i skogen igjen. Det ble litt lenger lunsj enn planlagt og ganske hes etter å ropt på Wilma 1 time. Men heldigvis kom alle til rette igjen, men det er en ekkel følelse når du ikke vet hvor hundene har tatt veien.

Vårt hundeår 2020 er skrevet og kanskje syntes andre det kan være inspirerende. 

Vårt hundeår 2020

Onsdag 30. desember, 1 dag igjen av 2020:

I går skulle vi vært i Letohallen på utstilling med Wilma. Det hadde vært på dagen hun ble 9 måneder, men utstillingen ble dessverre avlyst. Men det kommer nye muligheter og første blir nok NKK Bø i Telemark. 

Lørdag 26. desember, 5 dager igjen av 2020:

Romjulen er fin med oppholdsvær og lange fine turer med de voksne hundene. Luna sine valper vokser hver dag og er flyttet til valpebinge i stuen. De spiser godt og «løper» etter sin mor. Å studere deres utvikling er spennende. De er nå 3.5 uke gamle og stadig mer aktive. 

Mandag 21. desember, 10 dager igjen av 2020:

Ikke mange timene med oppholdsvær så langt i desember måned. Men vi tar turen gjennom skogn uansett. Ganske deilig når en først har kommet i gang. Det ble 1.5 time med 1 dalmatiner, 2 mops og 2 chihuahua. Godt å få løpe løs litt og de finner sin plass i følget så de unngår å bli løpt ned.

Anton, Oscar, Wilma, Hector og Otto på skogtur.

Tirsdag 15. desember. Årets 350. dag, uke 51 og 16 dager igjen av 2020:

Nå føles det som det har regnet i 350 dager også. Vi tok en større runde i skogen og flere steder var stien blitt til en liten innsjø. Wilma løper etter Anton, som med sine ben kommer greit over på 3-4 hopp. Da er det moro å se Wilma som faktisk måtte svømme for å følge etter. Oscar sto å funderte litt på valg av rute. Så bestemte han seg for å løpe en stor omvei rundt en kolle, og fant oss igjen 50 meter lenger fremme på stien.

Men det er deilig å gå tur og veldig godt å komme hjem igjen. Til fredag er det juleferie og da blir turene tatt i dagslys. Håper på litt snø, slik at det blir lysere. Da blir det også mulig å holde hundene rene på tur. Men det er vel lite håp om snø når gradestokken viser 6 varmegrader og det skal bli varmere til helgen.

Søndag 13. desember, 18 dager igjen av 2020:

Valpene vokser og vi tok bilder i dag. Nå er det ikke lenge til de åpner sine øyne og får sett verden. Har bilder på valpesiden.

Ellers har det regne så mye i flere uker at det er små innsjøer flere steder hvor vi går tur. Så i dag måtte Wilma svømme for å komme videre, mens Oscar tok en lang omvei for å slippe å bli gjennomvåt. 

Tirsdag 1. desember, 30 dager igjen av 2020:

Kuben har det moro når vi er på tur og trives godt i den mørke og regnfulle tiden vi er inne i. Skulle gjerne hatt litt snø før jul. Da blir det mye lysere og hundene blir enklere å holde rene. 

Søndag 29. november. Årets 334. dag, og 32 dager igjen av 2020.
1. SØNDAG I ADVENT
Første søndag i kirkeåret. Advent betyr ankomst eller komme og er en forberedelse til å feire Jesu fødsel.     
25 DAGER IGJEN TIL JUL

Mørkt og mye regn men lufteturene går som normalt. Vi kler oss godt og spaserer fine runder i lysløypen som er uten lys. Men med hodelykt går det bra og det er sjelden vi treffer på andre turgåere, så hundene løper løs. Ekstra godt å komme inn i varmen og ett hus som nå begynner å bli pyntet til jul.

Onsdag 25. november. Årets 330. dag, uke 48 og 36 dager igjen av 2020:

Det ble en langhelg på Elgå ved Femunden. Dina skulle til Trondheim . Hun skal føde valper om 14 dagers tid. Så vi møtte oppdretter og hadde noen fine dager sammen. Hundene fikk løpe mye fritt langs turløyper og skogsbilvei. Lett snø og rundt 1 minus grad fungerte godt. Mandag startet litt tidligere enn planlagt da turen gikk innom Oppdal på veien hjem for å hente Kuben som hadde vært til parring.

Onsdag 18. november, årets 323. dag, 43 dager igjen av 2020:

våre 2 gravide Chihuahua har det godt og magene vokser. De spiser godt og er i god form. Spennende tider jo nærmere termin man kommer. Har vært hos veterinær og tatt ultralyd. Hvor mange valper det er vet vi ikke, men utfra størrelsen på magen, bør det være 3-4 valper i vente. Vi har jo også en Chinese Crested Powder Puff som er gravid med termin samtidig med Luna. Men Dina skal snart til oppdretter i Trondheim og føde valpene der.

Onsdag 11. november, Årets 316. dag, 50 dager igjen av 2020.

Vi har 2 gravide Chihuahua hvor magen vokser godt nå. Idyllium’s Lycke venter valper 29. november og Idyllium’s Superstar «Luna» venter valper 11. desember.

Det blir travel tid i julen men vi gleder oss og er veldig spente på kommende valpekull. Vi håper på flere sunne og flotte valper som vi skal gjøre vårt beste til å finne flotte familier til.

Tirsdag 3. november – Årets 308. dag, 58 dager igjen av 2020.

Ny runde med hjemmekontor men det er fint å kunne gå tur i lunsjen. Været har variert mellom styrtregn og sol. Rundt 10-12 grader som er flott turvær. Skule i helgen vært på valpshow på Kongsberg med Wilma, men det ble naturlig nok avlyst. Vi er påmeldt romjul utstillingen i Letohallen og håper den lar seg gjennomføre.

Torsdag 29. oktober. Årets 303. dag, 63 dager igjen av 2020:

I dag er Wilma 7 mnd. Hun elsker turene i skogen og syntes Anton er den tøffeste. Det er nydelige farger i skogen og med sol i dag så ser det ekstra flott ut. Anton fant seg en liten stokk han tok med seg på turen og passet godt på den. Han pleier ikke å ta med seg stokker men når mops er med og er veldig nysgjerrig så er det verdt arbeidet.

Mandag 26. oktober. Årets 300. dag, uke 44 og 66 dager igjen av 2020.

Det er tidlig mørkt så refleks og hodelykt er blitt del av turtøyet. Hundene sier ikke nei til å løpe i skogen selv om det er mørkt, kaldt og vått. De blir våte og svarte men holder varmen med sitt høye tempo gjennom skogen. I helgene kan vi ta skogturen tidligere på dagen og da er det flott høstfarger. Så kan vi håpe på snø som gjør det hele mye lysere og mer trivelig. Men dessverre er det slik på Sørlandet at snøen ofte regner bort etter få dager. 

15.10.2020: Det er nydelig å gå tur om høsten. Forsøker å legge en times tur i skogen slik at vi når lysløypen før mørket siger på. Hundene trives godt med å løpe løs og gjør ikke noe av å bli våte. Wilma er propell i skogen og meget utholdende. 

Bilde: Kineserklubben

Mandag 12. oktober. Årets 286. dag. uke 42. 80 dager igjen av 2020.

I helgen var vi på tur til Røyken og deltok på kineserklubbens dobbelutstilling. Her fungerte alt meget bra og smittevern godt ivaretatt. 

Vi deltok med Gossip Girl by Little Jade «Alma». For dommer Anders Tunold-Hanssen, som ga henne Excellent og CK, og vinner av unghundklassen.

Senere på dagen var det dommer Espen Engh som ga henne Excellent og vinner av unghundklassen. 

1.10.2020: Basika’s Absolute Magic. «Junior»    Født: 05.10.2019, vurderes solgt om vi finner god og trygg familie til han. Junior blir 1 år til mandag. Han har deltatt på noen få utstillinger med gode kritikker. Junior er som sine foreldre en meget sunn og flott Chihuahua. Ta gjerne kontakt for mer utfyllende informasjon på mobil 40600978.

Far: N, DK, RU, RKF, LT, LV, TYR,UCH Sweet indeed Dizzy Dancer.

Mor: N UCH Idyllium’s Superstar.

Junior som valp.
Junior på første utstilling.

Tirsdag 29. september. Årets 273. dag, uke 40 og 93 dager igjen av 2020.

Vi kjenner mange oppdrettere og snakker med mange av dem i løpet av utstillingssesongen. Alle vi oppdrettere har ett stort ansvar for at våre valper får gode og trygge hjem. Mange oppdrettere har fått mange henvendelser med ønske å kjøpe valp nå i Korona tider. Jeg tror mange valpekjøpere har ønsket seg valp lenge og ser nå på muligheten med bedre tid og større behov for å være aktiv. Håper alle ser de positive mulighetene og styrer unna de få negative. De henvendelser vi har fått er gjennomtenkte og har i lang tid vurdert selskap av hund. Tror de aller fleste oppdrettere og valpekjøpere er sitt ansvar bevisst. 

27.9.2020: Da har flere av våre hunder tatt nødvendige tester for å kunne brukes i avl. Øyelysning og patella-status med beste resultater på alle avlshunder. Vi venter løpetid på «Dina« med Chinese Crested valper i nær fremtid. Vi har parret «Lycke« i helgen og krysser fingre for Chihuahua valper om ca 63 dager. «Luna« bør også komme i løpetid om ikke lenge og da er også hun veterinær godkjent for parring.

Valper

22.9.2020: Helgen ble brukt til å delta på valpeshow med Wilma. Vi kjørte til Fenstad ikke langt fra Gardermoen og hadde nydelig vær med over 24 varmegrader. Ikke dårlig til å være midt i september måned. 

Wilma oppførte seg meget bra og fikk fine kritikker. Hun ble BIR med HP begge dager. Andre dag ble Wilma BIG 3 i gruppefinale med 10 andre. Se flere bilder her: Fenstad 2020. 

14.9.2020: Det begynner å bli tidlig mørkt, men vi rakk 2 timer i skogen før mørke kom. Nå får vi finne frem refleks og hodelykt. Vi legger ofte turene over Bjorbekk kirkegård. Da blir det en liten stille stund ved Andreas grav. 

Mandag 14. september. Årets 258. dag, uke 38. 108 dager igjen av 2020.

9.9.2020: Det er gode turer vi har på kvelden litt før det blir mørkt. Fortsatt grei temperatur men merker det begynner å bli litt kaldt på ørene når vi er kommet hjem. Har en tur som tar ca 1 time og 20 minutter. Da er det godt med en stor hundekopp og varme seg opp med litt te.

Onsdag 9. september. Årets 253. dag, uke 37. 113 dager igjen av 2020.

6.9.2020: Har en fin sti som hundene løper løs på vei til lysløypen. Anton og Oscar finner mye spennende lukter og får som regel gå løs også i lysløypen. Treffer folk der i helgen og sent ettermiddag og kveld. Så på andre tider har vi området for oss selv.

Søndag 6. september. Årets 250. dag, uke 36, 116 dager igjen av 2020.

3.9.2020: Nydelig skogtur med 5 ivrige hunder i vårt nærområde. De smakte på blåbær på veien. Noen har knekt koden og plukker blåbær på egen hånd, mens andre må ha litt hjelp. Moro å få løpe løs i skogen. 

31.8.2020: Oppdatert utstillings siden med bilder og tekst fra NKK Rogaland. Vi hadde en kort men hyggelig tur til Jæren.

Les her: NKK Rogaland 30.8.2020

25.8.2020: Båndtvang er opphørt i mange av landets kommuner. Det betyr likevel at du skal ha kontroll på hunden. Dessverre er det få friområder for hunder og dette er brudd på hundevelferdsloven. Og med store variasjoner fra kommune til kommune har NKK laget en oversikt over gjeldene regelverk. Båndtvang regler i kommunene.

22.8.2020: Da var også bilder og tekst fra Mops klubbens dobbel utstillingen kommet på hjemmesiden: Mops spesial 2020

 

21.8.2020: Vi har lagt bilder og tekst fra vår deltakelse på NKK Lillehammer utstillingen her: NKK Lillehammer 2020

Vi vil i løpet av helgen få lagt tekst og bilder fra vår deltakelse på Mops klubben sin spesial utstilling samme helg. 

5.8.2020: Tangetoppen’s Touch the Sky «Oscar» tok nok ett kennel cert og er nå norsk champion. Sitt første kennel cert tok Oscar på 1 års dagen sin den 5.5.2019 på NKK Ålesund. Fra før har han cert på NMHK sin utstilling på Varhaug. 

På NKK Fauske ble Oscar BIR med NKK cert og CACIB, for dommer Siv Sandø.

Det er fortsatt dager igjen av ferien som avsluttes med NKK Lillehammer. Der Stiller Oscar i åpen klasse da det tar litt tid med registreringen. Men NKK Rogaland siste helg i august, da konkurrerer han i championklasse.

31.7.2020: Wilma har blitt 4 måneder. Vokser stadig og blitt noe høy på beina. Vi har fått trent litt og hun beveger seg flott. Ikke så lett å stå stille i denne alderen men vi får trene videre. Wilma er en trygg og flott hund som er ganske aktiv.

Om 14 dager blir det hennes første utstilling. Da arrangerer Mops klubben to utstillinger på samme dag. Så får vi finne ett par valpeshow i løpet av høsten og kose oss med langhelg og bobil tur. 

Blir litt færre oppdateringer nå som vi er på ferie. 

17.7.2020: Må nok bli flinkere til å skryte litt. Har ingen planer om å poste mange gamle utstillingbilder på Facebook før neste utstilling, slik jeg ser andre har for vane. Men på rasespesialen fikk vi sløyfer til to av våre Idyllium’s hunder. Luna plasserte seg på åttende plass, mens Honda ble nummer ti.

Chihuahua spesialen

14.7.2020: Helgens utstilling er over og litt bilder og tekst fra Chihuahua utstillingen kan du lese her: Chihuahua

Ferien nærmer seg og i slutten av neste uke kjører vi mot NKK Fauske.

Uke 26 - NKK Trondheim er overstått.

5.7.2020: I dag er «Junior» Basika’s Absolute Magic blitt 9 måneder gammel. Han har vokst seg stor og flott. Det ble bare ett valpeshow da korona ødela for vårens utstillinger. Men han gjorde det bra på sin utstilling og er nå klar for å konkurrere med de voksne hundene.

Første mulighet blir rase spesialen til Chihuahua klubben i Vestby til helgen. Ellers blir det mulighet på NKK Fauske som blir del av vår sommerferie. 

2.7.2020: Dalmatiner pynt er kommet opp på bua i hagen. Kjøpt på utstillingen for noen år siden, så det var vel på tide den kom på veggen. På fremsiden av huset er silhuetten av langhårs chihuahua kommet opp også.

På utstillings fronten er det nå mulig å melde på NKK Lillehammer. Det blir mops spesial samme helg som NKK Lillehammer. Litt å holde kontroll på. Etter NKK Fauske blir der en sving innom Letohallen for å delta på Dalmatiner klubben sin dobbel utstilling.  Eneste plan for utstilling i utlandet er DKK Herning i november.

30.6.2020: Utstillingen ble litt annerledes grunnet smittevern regler, men fungerte meget godt og ble en flott helg med sol på Leangen. På vei dit hentet vi Wilma som er fra kennel Tangetoppen. Wilma gikk rett inn i flokken og har nå funnet seg godt til rette her hjemme. 

Les våre utstillings resultater her: NKK Trondheim.

Og mer bilder og tekst i vårt nyhetsbrev fra turen: Nyheter 4-2020.

Uke 25 - Snart utstilling.

23.6.2020: Har fått bilder av Oscar sine barn. Og som alltid er valper søte og herlige. Mops er en fantastisk rase med glade og morsomme hunder. Det jobbes godt hos flere oppdrettere med å få enda sunnere rase og BOAS-testing er en del av dette arbeidet. Håper på sikt å se flere Mops i vår flokk hos kennel Basika. 

Til helgen er det NKK Trondheim. Det blir en annerledes utstilling med strenge regler rundt smittevern. Det får vi bare akseptere og håper vi ser en mer normal utstilling til høsten. Vi har akkurat meldt på til NKK Fauske og planlegger ferie ifm denne utstillingen, slik at vi besøker Helgelandskysten. Så kjører vi sakte sørover og regner med å delte på Dalmatiner klubben sin utstilling i Letohallen den 8 og 9. august.

Uke 24 - Ny jobb uke.

21.6.2020: Vi er heldige som har mange turområder i vårt nærområde. Fint merket med både skilter og maling. I dag tok vi en litt lenger tur enn vanlig og gikk ca 3 mil. Lett overskyet og 24 grader når vi startet turen. Etterhvert kom solen frem og temperaturen steg til 28-29 grader. Litt trykkende i skogen da, men Anton tok seg en dukkert i Kjenna og fikk kjølt seg ned. Som skiltet viser har vi mange valgmuligheter. I Løbbåsen har det vært arrangert bakkeløp. Løpet er 900 meter langt og 90 høydemeter. En 14 år gammel gutt har rekorden med 4 minutter og 10 sekunder. Vi har ikke tenkt å forsøke oss på denne rekorden, men på toppen er det god utsikt mot havet og områdene rundt.

20.06.2020: Med valper og unge hunder i huset, så hender det at tenner faller ut. Ofte skjer dette i lek og denne gang var det Junior sin melketann som lå igjen. Fortsatt er det ett par doble tenner men de sitter fast så nå er det bestilt time til tann trekking. 

Ellers blir helgen brukt til å legge på sommerdekk på bobilen. Vi har brukt den på strekninger i vår hvor vi har valgt å kjøre med helårsdekk for sikkerhets skyld.

16.6.2020: Solbading er toppen. Fint med hunder som liker å sole seg og kjenne på varmen. Litt kald vannmelon setter de pris på og kan selvsagt velge å legge seg i skyggen om det blir for varmt. 

Når det er veldig varmt legge vi turen til sent kveld etter solen er gått ned. Eneste måte å holde ut for både hunder og folk. Til helgen er det tur til sjøen så får vi se hvem som tør å bade.

14.6.2020: Det ble en liten mini tur i helgen hvor vi pakket bobil og dro til Helle camping i Setesdalen. Nydelig vær og 25 grader med utsikt til flotte fjell på begge sider av Otra-elven. Vi reiste videre etter en god frokost og kjørte Brokke – Suleskard. Veien er normalt åpen fra 20. mai men i år tok det ytterligere 14 dager å få veien klar til ferdsel. Fortsatt meget høye brøytekanter flere steder men snøfrie veier. Absolutt en tur å anbefale.

Vi kjørte via Tonstad og til Lindesnes før ferden gikk videre hjem. Fristen ikke denne gang å kjøre Nordkapp når det er 2518 km dit. Vi var på Nordkapp for 2 år siden så behovet er ikke til stede. Men ferien går likevel nordover og kanskje blir det øst i Finnmark som blir målet denne gangen. 

11.6.2020: Varmen kommer tilbake over store deler av landet og det er viktig å passe på hundene. Selv om det minnes på hvor høy temperaturen kan bli i en bil som står i solen, er det alltid noen tragiske historier i løpet av sommeren. Også asfalt må man passe på da den kan bli for varm for hundepoter å gå på. 

8.6.2020: Ny arbeidsuke og teams-møter. I mars måned ble det bestilt spade for å holde hagen ren. Kan ikke bruke plastposer hele tiden. Det tok ca 3 mnd før den kom. Spaden fungerer supert og i stilig farge.

Det har vært litt overskyet vær men fortsatt varmt. Har hatt flere fine turer med hundene men vi merker at det er mye flått i skogen. Ellers har hjemmekontor ordningen gitt tid til å få utvidet hagen så hundene har enda større område å løpe på.

Uke 23 - Litt nærmere normalen.

6.6.2020: I dag er «Dina» Dark Diamond by Little Jade blitt 4 år. En flott hund som trives godt hjemme med våre andre hunder. Stort sett en glad og fornøyd hund som har sin datter «Alma» Gossip Girl by Little Jade boende sammen med seg. Vi gratulerer bursdagsbarnet! 

4.6.2020: Slik er det å jobbe i Oslo. Kanskje varmen som tar på? Når jeg er i Oslo bor jeg like ved Jordal skole som i dag var trussel utsatt. Har hybel like nedenfor der bussene står. Det er egentlig ganske rolig i nedre del av Vålerenga, men selvsagt vil sikkert noe lage historie ut av dette også. Har gått mye i området rundt Kampen og luftet hunder, men aldri opplevd noe negativt.

3.6.2020: Godt å komme på kontoret i Oslo å få jobbet med de litt tyngre sakene. Fortsatt er det Teams-møter som gjelder, men litt nærmere normalen har vi kommet. Det er 3 uker til NKK Trondheim og snart får vi vite om det blir utstillinger i august. Vi har lagt Fauske inn i ferieplanene og Finland har lettet på sine restriksjoner. 

Uke 22 - Siste hjemmekontor uke?

31.5.2020: Det har vært en uke med temperatur rundt 23-26 grader. I dag gikk turen til Gjennestad tjernet og videre forbi Stampefoss. Hundene fikk drikke ved tjernet og på veien videre traff vi en klassevenninne fra ungdomsskolen som gikk tur med sine to hunder og en lama. Jeg hadde med Anton og Oscar. Ingen av de reagerte på lama og Anton fikk snuse på den uten problemer. Hele runden vår tok ca 2.5 time. Det ble siste uke med hjemmekontor. I morgen drar jeg på jobb i Oslo igjen. Om dette går greit så blir det 3 og 4 dagers uker i hovedstaden frem til ferien som er planlagt å starte i uke 31.

28.5.2020: Ikke alltid ting går etter planen. Var å hentet materialer for å bygge ut platting i hagen, så hundene kan løpe rundt hele huset uten å stikke av. Var nesten hjemme da hele hengeren falt sammen og lå på dekket. Materialene var ikke særlig tunge men med råtne plater så var det ikke så mye som holdt bunnen opp. Men litt forsinket kom da alt hjem og kanskje blir vi ferdig å snekre i løpet av helgen. 

27.5.2020: Fikk i dag flere bilder fra vår helgetur til Runde. Kaffekos med ny kaffekopp var bra. Motivet er selvsagt lundefugl som fjellet er fullt av. Norsk lundehund er en eldgammel hunderase som ble brukt til jakt på lundefugl over store deler av Norges kyst. Man vet ikke sikkert hvor gammel lundehunden er, men man har beskrivelse av lundefangst med hund som er over 400 år gammel. 

På veien traff vi en del sau. Våre hunder brydde seg ikke. Hundene lurte nok på hva slags vesen dette var. Bare delvis klippet eller er ull revet av på fjell og gjerder i fjellet. Tror sauen var flau over ¨stå der delvis naken.

Ett overblikk over campingplassen. Her kan man stå med fronten mot havet og nyte bølger som slår mot land. Man hører bølgeskvulp om natten når en legger seg, og så slipper man rullingen som er på havet. 

25.5.2020: Det ble en flott tur til Runde og fuglefjellet. Fikk flere gode turer og tatt litt bilder. Sjekk ut vårt nyhets-brev

Det ser ut til å bli siste uke med hjemmekontor og dermed første reise til Oslo den 1. juni siden 9. mars.

Uke 21 - Kort uke og helgetur.

20.5.2020: Med avspasering til fredag blir det langhelg. Vi legger bobil tur nord-vest og tenker å stå noen dager på Goksøyr camping ved Runde. Da blir det fotosafari på fuglefjellet. Ellers fikk vi noen flott bilder av en herlig hund som også fylte 9 år den 18. mai. Spotto er bror til Anton og Akilles. Nydelig uttrykk og flott hund på alle måter. 

18.5.2020: I dag er Anton og Akilles blitt 9 år gamle. Kullet ble født på kveld og natt til 19. mai. Flotte og trivelige hunder.

Øverste bilde er fra 8 ukers kontroll og moro med 8 nysgjerrig valper. 

På bilde til høyre er det staselige Akilles – Basika’s Californication. 

Uke 20 - Ferieplanlegging.

17.5.2020: En meget annerledes feiring av grunnlovsdagen for de fleste i år. Her hadde vi barn som deltok i båt-parade, mens vi andre delte oss på hundevakt og besøk hos eldre. Så i år fikk jeg sett 7 episoder med den dansk-svenske «Broen». Så ble det kveldstur med hundene i skogen. Varmen venter på seg men det er tørt å fint å gå i skogen. 

14.5.2020: I dag ble det påmelding til utstilling igjen. I juli arrangerer Chihuahua klubben sin spesialutstilling og selv med restriksjoner på gjennomføringen så regner vi med at dette skal gå bra. Trolig blir nok restriksjonene myket opp innen den tid, så det blir mulig å ha det sosialt også. 

13.5.2020: Lang og slitsom dag. Startet klokken 08.30 med Teams-møte for Europeiske koordinatorer som foregår på engelsk, og med Fransk og Tysk oversettere. Så i dag ble det bare en tur for min del. Ble en kveldstur på 1.5 timer. Fortsatt ganske bra vær men litt kald vind. Vi er ferdig med løpetid som starter med Luna som sjef i huset, og flytter seg videre til de andre tispene etter tur. Så her har vi ca 8 uker med løpetid når de 4 tispene har synkronisert seg.

11.5.2020: Mens det fortsatt snør i nord, så er det pollen og gressbrann som plager oss i sør. Vi har ett langstrakt land med store forskjeller i klima. Vi planlegger uansett ferien til Nord-Norge i slutten av juli måned. Er vi heldig så arrangeres NKK Fauske utstillingen og da har vi 14 dager å feriere før vi deltar på NKK Lillehammer. Om de blir arrangert da.

Har akkurat kommet hjem etter andre skogturen i dag. Litt kald vind men sol som gjør slike kvelder flotte. Det er slutt på løpetid så da er det ikke så viktig hvilke hunder som går sammen på tur lenger.

Uke 19 - Lei av hjemmekontor.

Torghatten -Helgeland.

9.5.2020: I dag står det på finsk kennelklubbs sider at også Sawo Show i august er avlyst. Vi deltok på Sawo Show i Kaupio i 2016. Her er vårt reisebrev fra den gang: Sawo Show.

Det betyr at vi holder oss i Norge som så mange andre i 2020. Håper å kunne delta på neon spesial utstillinger og ellers legge ferien til Helgelandskysten. 

7.5.2020: Med avlyste hundeutstillinger var det litt greit å få det svenske Hundesport med sitt faste bilag «Utstillinger». Fulgte med Dentastix også, så da er det i hvert fall noen hunder som gleder seg. Flere gode artikler å lese hvor man stadig lærer noe nytt. Regjeringen åpner opp mer av samfunnet i dag og spesial utstillingene skal nå la seg gjennomføre innen regelverket. Og om den positive utviklingen fortsetter, så er nesten tilbake til normalen den 1 juli.

6.5.2020: Litt hjemmekontor og 3 Teams møter i dag. Hundene løper ut og inn av hagen og koser seg i solen. Hector og Otto er to Alpha Lyra’s korthårs chihuahua som liker å sole seg. Trives veldig godt i hverandres selskap. De har begge deltatt på utstillinger og fått meget gode kritikker. 

 

5.5.2019: Tangetoppen’s Touche the Sky «Oscar» er i dag blitt 2 år gammel. Han er den mest morsomme hunden vi har hatt. På bursdagen sin for ett år siden tok han kennel cert på NKK utstillingen i Ålesund. Vi håper hundeutstillinger kommer i gang igjen og vil gjerne ha det siste certet Oscar trenger for å bli norsk champion. Det hjelper jo ikke at det på Sørlandet har vært veldig mye fint vær og lysten til å dra på tur med bobilen bare øker og øker.

Signalene på hjemmekontor videre er en mulig myk retur i midten av mai, og kanskje første mulighet blir 18. mai. Som ukependler er det hensyn til å reise kollektivt i 4 timer også noe som må vurderes.

Tangetoppen’s Touche the Sky «Oscar» på utstilling. Født 5. mai 2018.

Uke 18 - Smak av bobil reise.

3.5.2020: Dagens formiddagstur gikk gjennom skogen til lysløypen og vi traff på noe langt ekkelt noe. Ikke mer skummelt enn at jeg fikk tatt bilder da. Anton og Oscar som var på tur men de var ikke interessert i denne øglen. For dette er en stålorm på nær 40 cm. Stålorm er ikke en slange men en øgle. Den lysebrune fargen sier at dette er en hun. 

2.5.2020: For nøyaktig 10 år siden deltok vi på hundeutstilling i Rogaland med flere hunder. Det ble en stor utstillingshelg med Orre lørdag og Sandnes søndag!
Lørdag ble Zid BIR, BIG. Søndag BIR, BIG, BIS 2.
Lørdag ble Shira BIR veteran, 2 BTK, BIS veteran. Søndag BIR veteran, 2 BTK og BIS veteran.

Int Uch Lovinda's Fritjof "Zid"

1.5.2020: Ny deilig dag med sol og flott tur vær. Ikke så varmt som vi har hatt det, men fin tur i lysløypen ble det. Vi la turen innom kirkegården og gikk videre forbi idrettsanlegget. Fint å se ungdommen spille fotball igjen. Rundturen tar ca 1.5 timer og var den andre turen for dagen, så skritt telleren viser 14.000 skritt. Det blir vel en liten sykkeltur til kvelden om ikke det er noe spesielt å se på TV. 

 

I hagen er det fint for hundene å slappe av i solen. Alma og Lycke trimmer hekken og er glad i å spise grener. Når det er dagen som i dag med litt varme og sol, så blir de gjerne ute i 2 timer før de skraper på døren og vil inn igjen. Veldig greie hunder som trives i sitt selskap og leker fint i hagen. Nå nærmer det seg slutten på løpetid som kommer etter rang ordning. Det betyr at vi har løpetid i ca 2 måneder. Slitsomt for oss og veldig slitsomt for hann hundene. 

29.4.2020: I dag er Alma 1 år gammel. En Little Jade hund etter «Dina» – Dark Diamond by Little Jade. Alma er morsom, nysgjerrig og en meget glad hund. Trives veldig godt sammen med våre andre hunder. Hun elsker å løpe i skogen og syntes det var rart å komme i bånd nå når båndtvangen ble innført.

På utstilling har hun gjort det meget bra. Vi håper hun fortsetter den fine utviklingen og har det moro på utstilling. Vi hadde planer for sommeren som skulle ta oss rundt i Norden, men som nå er avlyst og utsatt. Vi koser oss med skogturer i stedet og håper det kan bli utstillinger til høsten.

S Uch Lovinda’s Fridtjof «Barney»

28.4.2020: Har de siste dagene ryddet i bildemapper og gjort endringer på hjemmesiden. Fant da bilde av vår første dalmatiner Lovinda’s Fridtjof «Barney» som er hoppende glad. Han ble svensk champion men aldri norsk. Barney var kjempeglad i å bade uansett temperatur. Bilde er fra den gang vi arrangerte spesialutstillinger på Sørlandet. Det var veldig morsomt og sosialt men da det var umulig å få hjelp av andre ble det dessverre slutt.

Molde-red

27.4.2020: I helgen fikk reist på en liten helgetur da vi hadde noe utstyr som skulle leveres i Trondheim. På veien dro vi innom Siv Merete Kindlistuen v/ Kennel Kinde’ly Spot. Hilste på flotte valper som vi håper å treffe igjen senere. Vi hadde planer om å overnatte på Dovrefjell i null grader, men da virket ikke varmeapparatet så vi kjørte helt frem så vi kom oss på strøm. Fant en ødelagt sikring som ble skiftet og alt fungerte greit igjen. Etter hyggelig dag i Trondheim dro vi videre til Molde. 

Nydelig vær selv om det var kaldt. Flotte fjell med snø på. Lite trafikk på veiene så hjemturen gikk ganske fort. Men nå frister det med ny tur og i mai så håper vi å kjøre noen mil i vårt flotte land.

Uke 17 - Ny uke med hjemmekontor.

22.4.2020: Pippi – Lovinda’s Go Go Girl sitt barnebarn er til salgs. Akilles – Basika’s Californication er far til kullet. Pippi fødte 8 flotte, sunne valper hvor alle som deltok på utstilling utmerket seg. Håper noen ønsker å bli eier av denne flotte valpen og gjerne noen på Sørlandet så kan vi stille opp om det trengs. Dere får uansett en hyggelig og dyktig oppdretter med dere.

14 mars ble det hos Kennel Kind’ly Spot født et nytt kull av små dalmatinervalper. Kombinasjonen er som følgende:
Mor: Kind’ly Spot’s Blissful Blossom
Far: Basika’s Californication Mor er fra kennelens B-kull. Hennes linjer er en kombinasjon av norske, danske og engelske hunder. Hun brukes aktivt i rally-lydighet, og er en omgjengelig og sosial tispe. Bor hos mine foreldre sammen med en hannhund fra kennelens C-kull. Har en aktiv hverdag med mye tur i skog og mark. Faren er en eldre levertegnet hannhund med en stamtavle som er spekket av gode norske forfedre, samt noen svenske. Han er en stødig og rolig familiehund med en hverdag med turer i skogen og samhold med eierens barnebarn. Begge foreldrene er HD frie, sunne og friske. Foreldrene fylle Norsk Dalmatiner klubb sine kriterier for avl og blir formidlet gjennom denne klubbens valpeformidling. Dalmatineren er en herlig rase som kan brukes til det meste. De er utadvendte, livlige og glade. De har sitt karakteristiske smil og vennlig vesen. En typisk familiehund som liker å være med på alt det vi gjør. De er i sitt ess sammen med sin familie. 
 
Videoer:
 
Ta kontakt for en uforpliktet prat 🙂 Annonsen blir jevnlig oppdatert 😊 Med vennlig hilsen Siv Merete Kindlistuen v/ Kennel Kinde’ly Spot

21.4.2020: Det annerledes arbeidslivet fortsetter og man skal være glad for at en ikke er permittert eller på andre måter sterkt berørt av korona tidene. Ikke like effektivt som på kontoret riktignok men får gjort de oppgavene jeg har på en godkjent måte. Hundene har hatt flotte dager med lange turer i skogen og på sykkel. Om myndighetene fortsetter å åpne opp samfunnet blir det snart en liten bobil tur. 

Ellers er det bare å merke seg hvor lydige folk er om politikerne bare bruker ordet dugnad. Få spørsmål og høy grad av naive mennesker, men det kommer en tid etter korona også.

Uke 16 - Ny annerledes arbeidsuke.

19.4.2020: Det ble en lang sykkeltur i nydelig vær. Ca 40 km ble det på sykkel i dag og tok ikke sjansen på å ha med hund på denne turen. Det er i hovedsak grusvei og mange steder med ganske grovgrus. Turen startet med tog fra Arendal til Nelaug og så syklet vi hjem igjen. Her er fine lenker til turen: Fra ut.no og visitnorway.no

Bildet viser Nelaug toget som har gått fra NSB til VY, til Go a head. Merket ingen forskjell på lokal toget i hvert fall. 

I går dukket Steinar opp på NRK og snakket om valpekjøp og forholdsregler oppdretter bør ta, samt trening av valper nå som det er vanskeligere å omgåes andre. Jeg og Steinar eide Pippi (Lovinda’s Go Go Girl) i sammen. Hadde ett valpe-kull på henne og fikk 8 flotte valper. Vi håper i nærmeste fremtid å få hilse på valpene etter «Akilles» Basika’s Californication. 

17.4.2020: Hadde nydelig tur langs Vrengen i går kveld. Har hatt mange dager med flott vær og slik skal det bli neste uke også. Men varmen venter på seg. 

Det blir hjemmekontor videre til 1. mai i denne omgang, og trolig frem til 1. juni. Selv om en ikke er like effektiv så får en gjort ganske mye. Trenger de faglige diskusjonene med arbeidskollega, men det blir vel tid for dette igjen også. Har 2-3 møter om dagen på Teams, og sånn går no dagan!

Myndighetene har sluppet litt opp på restriksjonene og det samme blir gjort i våre naboland. Håper fortsatt det blir ferie og hundeutstillinger i slutten av juli måned og begynnelsen av august. Er i hvert fall da jeg har lagt inn ferien.

15.4.2020: Det fine været fortsetter og varmen stabiliserer seg på høyere nivå. Fint å sykle og gå tur med hundene nå. Det blir hjemmekontor i minst 2-3 uker til og kanskje så lenge som til 1. juni. Hjemmekontor fungerer greit selv om det meste er litt mer tungvindt. 

Om utviklingen fortsetter med å åpne opp samfunnet håper vi ha komme oss på en helge tur med bobilen om ikke så lenge.

13.4.2020: Skyfritt og nydelig tur vær i hele påsken. Litt kald vind noen dager, men det stopper oss ikke. Sykkelen er gjort klar og de første turene er tatt. 

Øverste bilde viser andre med hund og de går heldigvis på rett siden av veien. Så skal hunden være til venstre for fører, og dermed lengst unna biltrafikken. Derfor må også springeren være på venstre side av sykkel, slik at man beskytter hunden og har kontroll på trafikk i mot. Alle alle klart å gå rett med hunden sin hadde også forbi passering som enkelte sliter med gått langt bedre.

Nederste bilde viser typen vi bruker men plastikk-overgangen har vi byttet ut med en karabin krok.  Ønsker ikke at noe skal slite seg å miste kontrollen. Litt styrke og kontroll på sykkel så går dette utmerket. 

Uke 15 - Påske.

11.4.2020: I dag ble hundegården vasket og høytrykk spylt. Forsøkte først med Kärcher sin trevask til kroner 175 for 0.5 dl. Gikk over til Sanibox som var like effektiv, men som fjernet hundepiss mye, mye bedre. Ikke meningen å drive reklame men 5 liter av denne koster under 500 kroner og kan anbefales. Vi har kjøpt på hundeutstilling hos Kennel Nellyvill men det går vist å bestille på nett hos dem også. I tillegg har den mange andre bruksområder og kan virkelig anbefales.

9.5.2020: Flere rumper på tur. De har sin faste plass i tur følget men ikke alltid det er enkelt å holde. Men det går greit når en først kommer i gang.

8.4.2020: Når barna kommer med påskegodt så er de blitt store, og påsken er offisielt innviet. Siste E-poster ifm arbeid er gjort selv om denne uken er ferie. Har en høring om nasjonal transportplan som skal leses ferdig før 14. april. Ellers er det å olje plattinger og hagearbeid som er på planen. Hundene trives godt i varmen og ligger lenge i hagen å nyter. Så blir det lange og korte turer i eget nærmiljø. Antall skritt er gått kraftig ned for nå ruller jeg avgårde på sykkelen mens Anton drar.

7.4.2020: Vanligvis kommer de løpende i mot når en ønsker å få tatt ett bilde. Med båndtvang så blir det bakfra og de fine rumpene kommer frem. Vi har mange tur muligheter og i disse Korona tider ligger vi på 15-17.000 skritt om dagen. 

I dag kom meldingen om avlysning av NKK Sandefjord og Tromsø. Med 4 meter snø i Tromsø ville det nok uansett blitt vanskelig å arrangere utstilling. I Danmark blir det ingen større arrangement før tidligst i midten av august. Vi håper DKK Herning går som planlagt i november.

6.4.2020: Det er varslet sol og varmt på Sørlandet i påsken og det blir mange skogturer med hundene. Frykten er selvsagt huggorm bitt selv om vi aldri har opplevd dette selv. Anicura har en god oversikt på hva en bør gjøre om uhellet er ute. 

Uke 14 - Ny arbeidsuke med hjemmekontor.

5.4.2020: Dette er helgen vi normalt er i Rogaland på hundeutstilling. Har mange fat fra da Berner Sennen klubben arrangerte utstilling i Sandnes. Nå er det NMHK som skulle hatt sin dobbelutstilling i Varhaughallen.

I stedet for utstilling ble det vår-rydding i hagen. Da er belønningen vafler  i det fine været. 

Kart

4.4.2020: Vi er heldige vi med hund som må ut på tur, for inne tilværelsen begynner å bli litt kjedelig. Været har vært flott i flere uker, men vi mangler den gode varmen. I dag er det lørdag og en kan fort begynne å rote med hvilken dag det er. Selv med helg så vokner man klokken 07.00 og slipper hundene ut i hagen i puljer. Løpetid på gang og man må passe litt på hvem som er i sammen. Nå blir det tur i skogen og ettermiddagen skal brukes til å sette sykkelen i stand. Blir vi ferdig så blir det årets første sykkeltur med Anton til kvelden.

2.4.2020: I dag var det fire hunder som hadde time hos Øiestad dyreklinikk. Våre to korthårs Chihuahua, en mops – Oscar og en dalmatiner – Anton, fikk rabies og Nobivac vaksine. Oscar løp glad inn – fikk sine sprøyter og løp glad ut igjen. Siden det mest praktiske er å bruke bobilen som har hundebur tilgjengelige så ble det slik. Bobil har godt av å få luftet seg litt. Noen bobil tur ser det ut til å bli lenge til. I dag kom justisministeren og sa det var greit å bruke båten sin, men ingen gladnyhet for bobil folket ennå.

1.4.2020: Ny måned og en annerledes påske nærmer seg. Det har blitt en rytme i hjemmekontor og hundelufting. Nå er båndtvang innført og vi går da andre turer enn ellers. Og med håp om varmere vær så skal sykkelen også klargjøres. 

Hund og sykkel: Hos oss har dette alltid fungert meget bra, og har troen på måten vi tilvenner hundene. Når hunden er 9-12 måneder så har jeg tatt på trekksele og festet hunden til springeren. Vi går da på tur, festet til sykkelen. Hundene blir vant med lyder og ting som går rundt. Etter mange slike turer øker vi farten og sykler. 

Og vi øver på puzzlespill. Står 2-6 år på esken men jeg håper å bli ferdig på en uke. Da blir det en større utgave.

30.3.2020: Da har jeg ryddet i kalenderen og tatt bort planlagte utstillinger de neste månedene. Så NKK Bergen og Ålesund er strøket, sammen med utstillingene på Varhaug og Sunndalsøra. Fra før var Kristiansand avlyst. Vi hadde lagt inn to utstillinger i Sverige også. Har fortsatt ett håp om at sommerens utstillinger går som planlagt. Det vil vi få svar på tidligst etter påske, men i løpet av mai måned så vet vi om det lar seg gjøre å reise på sommerferie. 

I dag ble det tur så fort kontordagen var over. Ny runde i lysløypen blir det senere i kveld. 

Uke 13 - Siste uke i hjemmekarantene.

29.3.2020: Dagens tur ble en lang runde rundt Hølen. Brukte 2.5 timer på turen i 9-10 varmegrader, men litt kald vind. Bilde viser Bjorbekk kirke som ligger på gården Bjorbekk, i tidligere Øyestad kommune. Orgelet er fra 1876 og ble opprinnelig bygget til Trefoldighets kirken i Arendal. Orgelet kostet den gang kroner 2.000,- 

Øyestad kommune ble sammenslått med Arendal i 1992, sammen med Moland, Tromøy og Hisøy kommune.

Vrengen med utsikt til EB-stranda og Tangen. Her lå Haure arresthus som blant annet hadde Gjest Baardsen i sin varetekt. De mest kjente som har sittet i Haure fengsel, er giftmorderskene fra Helle (ca 2 km fra oss), søstrene Anne og Alet. Haure arresthus var i bruk til slutten av 1850-åra. Og det ble sagt å være et av landets sletteste.

På vei hjem igjen må vi over Nidelva ved Hammeren Bru. 

Bomsholmen fløtingsmuseum ligger ved Nidelva, mellom Hammeren bru og E18-brua på Røed i Øyestad. Det forteller om tømmerfløtingens historie i Arendals vassdraget helt tilbake til 1600-tallet. Tømmeret ble fløtet helt fra Vrådal i Telemark til Nidelvas utløp. Ved Asdal, like nedenfor Bomsholmen ble det stoppet for sortering før det ble sendt videre til eierne.

Gjennestad
På tur ved Gjennestad tjernet.

28.3.2020: I dag feiret vi Mari sin bursdag i skogen. Tok med oss hunder, kake, kaffe og brus mm. Det er ca 40 minutter å gå til Gjennestad tjernet – kjenna. Fint sted å ha pause og normalt godt besøkt på søndager hvor det selges kaffe og vafler. I disse Korona tider er det stengt. Men i dag så var det litt trafikk av turgåere i det fine været. Vi koste oss godt og hundene fikk løpt rundt i nesten 3 timer. 

27.3.2020: Da er hjemmekarantenen over etter at mitt møte i Finland ble regnet som smittefarlig. Det har blitt mange og lange turer i skogen, som har flere flotte alternative veier å gå. Har pålagt hjemmekontor til over påske så det blir nok mange flere turer. Ligger nå på 12 – 14.000 skritt om dagen.   

Dessverre er Varhaug utstillingen avlyst som vi hadde gledet oss til i palmehelgen. Stor usikkerhet rundt mange andre utstillinger også, men håper fortsatt sommerens ferieplaner kan gå som planlagt. 

Tenker vi vet mye mer over påske og kanskje får reist på bobil-tur i juni. 

Skogtur
Arendal

26.3.2020: Det er utrolig mye furting på sosiale medier over manglende respekt for innførte anbefalinger og restriksjoner. Tror de fleste bloggere, you-tubere, og såkalte influensere burde fakta sjekke seg selv. Det store flertallet tar ansvar og gjør som anbefalt. Å bruke så mye tid og krefter på de få som alltid provoserer, er bortkastet tid og gir feil fokus. Disse får myndighetene ta seg av. I dag ble det en kort til til sentrum for å bidra til lokalt restaurant liv og slippe fisk til middag. Nesten ingen mennesker å se i sentrum. Hygiene plakater på alle dører og antibakk flasker over alt.   

25.3.2020: I går kom Dalmatiner nytt med greie artikler og gode bilder. Ofte mye bra om helse i vårt medlemsblad. Tenkte ikke mer over det enn at det så ut til å være en leverfarget dalmatiner med herlig uttrykk, hvor en kan se at dette er en morsom hund. Måtte ta ett ekstra blikk på hunden og fikk bekreftet at dette er Basika’s Californication «Akilles», som bor hos Kirsten Ravndal. 

23.3.2020: I disse korona tider er vi alle påvirket på forskjellige måter. Mange utstillinger frem mot sommeren er avlyst av disse forståelige grunnene, men det kommer nye muligheter. Alle vårens planer er slettet av kalenderen. Har fortsatt ett håp om at sommerens planer lar seg gjennomføre. Blir det utstillinger så blir ferien i hovedsak lagt til Sverige og Finland.