Nyheter

Søndag 4. september. 118 dager igjen av 2022: 

Lørdag var det NKK utstilling på Orre ikke langt fra Bryne. Ganske fint vær fredag og lørdag. Vi deltok med 2 Chihuahua og 1 Mops. Luna ble 2 BTK og viste seg flott i ringen. Gode kritikker på våre våre andre hunder også, men de nådde ikke helt opp denne gangen. Mange koselig folk og fin utstillingsdag uansett premiering. 

Tirsdag 30. august, uke 35 og 123 dager igjen av 2022:

I helgen var vi med å arrangere spesialutstilling for Mops og hadde uoffisielt mesterskap i hundeløp. Moro for både små og store. Wilma vant sitt andre hundeløp, og brukte 5,5 sekunder på 60 meter.

Søndag 21. august, 132 dager igjen av 2022: 

Valpene har passert 6 uker. De spiser valpemat og luftes ute i hagen, morgen og kveld. Løper rundt på stuegulvet og leker med de voksne hundene. Moro å følge deres utvikling som i denne alderen går veldig fort.

Om bare litt over 2 uker så leveres denne flotte fyren sine eiere. 

Tirsdag 16. august, uke 33 og 137 dager igjen av 2022:

I helgen var vi på Dalmatinerklubben sin dobbelutstilling med gode resultater og hyggelig helg. Luna ble BIM dag 1 og BIR dag 2.

Moro meg resultatene og nesten enda bedre med alle de hyggelige folkene, dommere, funksjonærer og arrangør. Flere bilder og tekst blir lagt ut på utstillingssiden i løpet av uken.

KING

Torsdag 4. august, uke 31 og 149 dager igjen av 2022:

Valpene som ble født 1 juli har blitt store og flotte. Gode kopier av sine foreldre som har preget dem godt. Nå løper de rundt i valpegrinden og opplever mer og mer av verden rundt seg. Moro å følge deres utvikling og se endringene som kommer så fort i denne alderen.

Bildet er av King som blir kennel Basika’s 4de Chihuahua kull. 

Tirsdag 19. juli. Årets 200. dag, uke 29 og 165 dager igjen av 2022: Det er varmt og hundene har basseng og får vannmelon. Mika har jobben med å samle lekene i bassenget og jobber godt med den saken. 

Vanligvis kombinerer vi ferie og hundeutstillinger på denne tiden, men i år er vi mest hjemme. Det blir en langhelg til utstilling på Karmøy siste helg i juli.  Og Dalmatinerklubben sin utstilling i Stangehallen 13 og 14. august. Den 27. august er det spesial utstilling for Mops på Vestby og vi reiser nok til NKK utstillingen i Rogaland den 3. september.

Greit å være hjemme med 2 flotte Chihuahua valper som snart er 3 uker gamle. Skal snart få tatt bilder av de to og legge ut på hjemmesiden. De vokser jevnt og fint. Ser ut som to små isbjørn barn.

Natt til fredag 1. juli fødte Idyllium’s Lycke to herlige valper. Uten konkuranse i matfatet har de begge lagt godt på seg. Lycke passer godt på sine valper og er i fin form etter fødselen.

Det ble en gutt og en jente denne gangen. Gutten vil nok bli solgt, mens jenta beholdes for å se om vi kan bruke henne videre i vår kennel. Med My Precious Ice Cube «Kuben» som far, så vet vi at det blir herlige hunder. Så interesserte kan gjerne ta kontakt med Sissel på mobil 40600978.

To flotte valper er kommet til verden hos kennel Basika.

Mika var på NKK Sandefjord utstillingen og ble BIM med NKK Cert og CACIB.

Tirsdag 14. juni, uke 24: Benytter også denne muligheten for å annonsere Mops klubbens spesial som arrangeres den 27. august.

Flåttfamilien (Ixodidae) eller flått er ei gruppe med parasittiske midder. Flått finnes i flere varianter over hele verden. I Norge har man funnet ti arter blodsugende midd. De to siste artene ble oppdaget mellom 2003 og 2005. Skogflått (Ixodes ricinus, også kalt skogbjørnskaumann og annet) er den vanligste. Det er den som kan spre smitte til mennesker ved å bite seg fast og suge blod.

Mandag 6. juni, uke 23: I går gikk turen gjennom skogen og videre i lysløypen med 3 Mops og 1 Chihuahua. Måtte stoppe på veien og børste av flått som satt i pelsen. Ekle dyr uten mening og bare på Oscar ble det ca 15 flått å ta livet av. De andre hundene hadde 3-4 flått hver.

 

Fra Wikipedia, den frie encyklopedia

 

Søndag 29. mai, Årets 149. dag, uke 21 og 216 dager igjen av 2022:

I helgen deltok vi på NKK Trondheim som var lagt til travbanen på Orkanger. De mest pessimistiske spådde gjørme bad i det dårlige været som var meldt. Dekket holdt seg meget bra og været ble ikke så dårlig som forventet. De store resultatene ble det ikke, og flere bilder og avslørende tekster kommer på vår utstillingsside om kort tid.

Alma i ringen på NKK Trondheim 2022

Det er blitt 19. mai og Grunnlovsdagen er over og ble feiret av to og firbente. Har fått herlige bilder fra noen valpekjøpere med sine flotte hunder på festdagen.

På utstillingssiden er også vår deltakelse fra Sunndal lagt ut.

I dag 5. mai 2022 er Oscar blitt 4 år. En herlig gutt som finner på mye moro. Ble tidlig utstillings champion og gjort det generelt veldig bra på sine utstillinger. Men best av alt er å løpe på stien i skogen med vår Dalmatiner. 

 

 

Mandag 25. april 2022: I helgen ble det dobbelutstilling i Surnadal. Nydelig vær og nydelig natur gjorde dette til en veldig trivelig utstilling. Innimellom smeller det i fjellsidene når vann, is og stein faller mange meter i vårløsingen. Kommer gjerne igjen!

Idyllium’s Diva To Basika i ringen.

Vi deltok med Diva, Luna, Alma, Wilma og Mika. Alma ble BIM, og Diva tok ett CERT. Luna deltok i oppdretterklassen til Idyllium’s og ble Bes In Show dag 1, og 2 BIS dag 2.

Onsdag 20. april, uke 16 og 255 dager igjen av 2022: Greit å kunne gå tur i butikken og ha en trygt sted å parkere hundene. Anton passer på de tre klovnene, mens en kjapp tur i butikk blir gjort. Mye fint vær i påsken og deilig nå med varme. Snart blir det utstillingstur og ikke minst første utenlands utstilling på over 2 år. I midten av mai blir det DKK Roskilde utstilling. 

På utstillingssiden har vi lagt ut tekst og bilder fra årets to første utstillinger. NKK Kristiansand ble årets første utstilling, og vi hadde en fin helg ifm utstillingen på Varhaug. 

Mandag 11. april, uke 15 og 264 dager igjen av 2022:

I helgen var vi på utstilling på Varhaug i Hø kommune på Jæren. En hyggelig utstilling med mange kjente utstillere. 

Mika fikk to cert og Lycke tok ett cert, og Mika ble BIG 4 lørdag. Veldig bra med tanke på at Mika kun har vært med på to utstillingshelger. Hun liker oppmerksomheten hun får i ringen.

Neste utstilling blir Sunndalsøra og NKK Ålesund i slutten av april måned.

Tangetoppen’s Enjoy the Ride «Mika» BIR og Cert for dommer Carol Mulcahy.

Mandag 28. mars, uke 13 og 278 dager igjen av 2022: I helgen ble jeg valgt som leder av Norsk Mopsklubb (NMK). Har lang erfaring med organisasjonsarbeid, men dette blir likevel noe annet. Håper å fortsette det gode arbeidet som er gjort for å utvikle sunne og friske hunder. Og tror det er viktig å legge til rette for at flere vil engasjere seg i forskjellige aktiviteter som vi skal ha i klubben.

Mandag 21. mars, uke 12 285 dager igjen av 2022: NKK er gjennomført og vi hadde to flotte dager med gode venner og mange flotte hunder. Resultater og flere bilder blir lagt ut på utstillingssiden om kort tid. 

Tirsdag 15. mars, uke 11 og 291 dager igjen av 2022:

Få dager igjen til årets første utstilling som blir NKK Kristiansand. Ellers er det påmeldt hunder til Palmeutstillingen på Varhaug den 9 og 10. april. Sundalsøra 23 og 24. april og NKK Ålesund den 30. april og 1. mai. I tillegg er camping booket til DKK Roskilde den 13, 14 og 15. mai.

Så er det årsmøte i Mopsklubben den 26. mars, med mulighet for både fysisk og digital påmelding.

Søndag 6. mars, uke 9 og 300 dager igjen av 2022:

Fast og fint å gå tur i skogen nå. Kaldt om natten men 8-9 varmegrader på dagtid, og 17 grader i solen i dag. Mika, Wilma og Oscar leker på tur og løper ganske fort. Moro å se den gleden de har av å være løse og spinne avgårde i solen.

Kloklipp på 5 hunder er gjort, men tid til å trene til NKK Kristiansand har det blitt lite av.

Tirsdag 8. februar, uke 6 og 326 dager igjen av 2022:

Da var 6 hunder påmeldt NKK Kristiansand. For Mika blir det første utstilling og vi må snart trene litt. To hunder stiller i championklassen, men det begynner å bli en stund siden de var i ringen. Det er en dyr hobby men noe skal man da bruke pengene på, og vi føler vi får mye igjen med flotte hunder og mange flotte folk.

Mandag 31. januar, uke 5 og 334 dager igjen av 2022:

Hjemmesiden blir jevnlig besøkt og forsøkt holdt ved like. Håper utstillinger snart er på plass igjen så vi kan få vist litt bilder og resultater. Gi gjerne tilbakemelding om det er noe som savnes på hjemmesiden. 

Første utstilling nå blir NKK Kristiansand. Vi har videre planer for vår og sommerferie, men så langt er ikke noe låst. Vi forsøker gjerne å kombinere ferie med utstillinger og ser frem til lysere dager. Håper å treffe mange av dere i løpet av året, nå som samfunnet åpnes opp.

Mandag 24. januar, uke 4 og 341 dager igjen av 2022:

En liten tur i butiken og selv voksne hunder på 11 år påstår fortsatt at lekebamser eksploderer av seg selv. Ser veldig skyldig ut når Anton møter oss i døren. Han er lett å lese og spiller heldigvis ikke poker. 

Torsdag 13. januar, uke 2 og 352 dager igjen av 2022: Er det lov å håpe på utstilling den 20. februar på Bø i Telemark? Det er lettelser fra regjeringen, men fortsatt ikke åpnet for så mange deltakere som NKK utstillingene har. Men det er over 1 måned til utstillingen og trolig kommer det flere lettelser om det ikke blir flere innlagte.

Om alt går etter planen skal vi få Mika på sin aller første utstilling den 20. februar. 

Lørdag 1. januar. Årets 1. dag, uke 52 og 364 dager igjen av 2022:

De 3 Musketerer på tur. 

Været har endret seg fra 9 minus til 7 pluss grader. Det er glatt på alle veier vi normalt går tur, men med brodder på skoene så er det noelunde trygt å få luftet seg. Vi var påmeldt «My Dog» utstillingen i Gøteborg, men den er avlyst. Håper 2022 kvitter seg med Covid utfordringene og samfunnet blir litt mer normalt igjen. Håper på mange utstillinger i året som kommer.

Vårt hundeår 2020 er skrevet og kanskje syntes andre det kan være inspirerende. 

Vårt hundeår 2020

Vår blogg for 2021 er overført til PDF og kan leses her: 2021 blogg

Vår blogg for 2020 er overført til PDF og kan leses her: 2020 blogg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

NKK 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.