Nyheter

Mops

Tirsdag 30. november, uke 48 og 31 dager igjen av 2021: Tangetoppen’s Enjoy the Ride er kommet til Kennel Basika. 

Til daglig er navnet «Mika» og vi ønsker å ha henne med oss på noen utstillinger. Hun gikk raskt inn i flokken og ble godkjent av gjengen. Anton tok godt i mot Mika og det blir en fin flokk å ha med i skogen. 

Torsdag 25. november, uke 47 og 36 dager igjen av 2021: For kort tid siden fikk vi den triste beskjeden at Zorro ikke lenger er blant oss. I 2011 hadde vi ett flott dalmatiner kull med morsomme hunder hvor flere av disse deltok også på utstillinger. Zorro har alltid hatt navn knyttet til hvor mørk han ble. Men en glad og herlig hund. I dag er det bare 2 hunder igjen fra dette kullet, som nærmer seg 11 år.

Torsdag 11. november. Årets 315. dag, og 50 dager igjen av 2021: Basika’s Cotton Candy har vært på besøk hos oss og hilst på sine foreldre. Han har utviklet seg meget bra og kanskje blir han å se på utstilling til våren.  Idyllium’s Lycke og My Precious Ice Cube er foreldre, som var en meget god kombinasjon med fire flotte hunder. Kuben som far heter til daglig har gitt meget fine avkom. 

Søndag 31. oktober. Årets 304. dag og 61 dager igjen av 2021: Varmen er der fortsatt selv om oktober går mot slutten. 12 varmegrader og nydelige høstfarger i skogen. Det er moro å se gleden når hundene kan løpe løs i skogen. 

Det nærmer seg årets siste utstilling som blir NKK Sandefjord. Men vi har også meldt på 3 hunder til My Dog i Gøteborg i januar 2022.

Lørdag 9. oktober. Årets 282. dag, og 83 dager igjen av 2021: Gjengen på tur. Startet med 4 små i sol og 13 varmegrader. Tok en 40 minutters runde i vårt nærområde. Er heldig som har skogen rett utenfor stuedøren. 

2.10.2021: Endelig høst med mørke kvelder. Hodelykt er oppladet og vi koser oss på tur. Men i dag var det sol på morgenen og vi gikk ut tidlig og nøt alle inntrykk. Flott farger og gode lukter etter ett døgn med kraftig nedbør. 

25.9.2021: Blir aldri lei av å se bilder av våre flotte valper. Basika’s Cream Ice Louis bor på Gran og har sikret seg bamsen til eiers barnebarn. Trygg og god gutt som har det flott. Heter Louis til daglig og har søsken i Tromsø, Bjerkvik og Grimstad. 

I sør er det fortsatt sommer temperaturer med 18 grader som gir nydelige dager å gå tur i. Men det begynner å bli mørkt, så hodelykt er funnet frem. Skal også få lys på hundenes halsbånd da de ofte løper løs og det er greit å ha litt kontroll på hvor i terrenget de er.

17.9.2021: Vi har oppdatert vår utstillingssiden med bilder og tekst fra utstillingene fra Laukvik i Lofoten, Helgelandsutstillingen og fra dalmatinerklubbens spesial på Torpo i Ål.

På bilde er det Diva som ble BIG 2 for dommer Åse Jacobsen, som er en veldig behagelig dommer å ha.

Gossip Girl by Little Jade – Alma ble 2 Best In Show på Helgelandsutstillingen for dommer Gunnar Nymann.

3.9.2021: Det ble mange uker på reise i sommer og mange utstillinger. Om ikke lenge skal vi få tid til å legge ut masse bilder fra våre opplevelser i sommer. Det har vært mange topp resultater og noen få dårlige. Men vi har hatt mye moro og hatt mange fine opplevelser.

Det er to utstillinger igjen i nærmeste fremtid med NKK Rogaland og Dalmatinedr spesial 11 og 12. september. Så da blir det å oppsummere sommerens utstillinger og håper på litt mindre jobb press til å også å få tid til private gjøremål. 

Mandag 21. juni, uke 25 og 193 dager igjen av 2021: Sommer og sol. Hundene koser seg mye ute og ligger å nyter varmen. Vi har kjøpt ett lite basseng som de kan leke i om de ønsker det. Det er kun Junior og Wilma som frivillig går oppi. Er det veldig varmt blir det lufte tur tidlig om morgenen og sent på kvelden. Da er det mer behagelig å gå tur.

Onsdag 16. juni. Årets 167. dag, uke 24, 198 dager igjen av 2021: Valpene er veldig aktive og løper rundt på gulvet. Det har vært varmt og fint så de har også vært ute og lekt. Plutselig er de trøtte alle fire samtidig, og sovner på de merkeligste plasser. I dag kom det nye hundesenger i huset og disse likte alle hundene meget godt.

25.5.2021: I helgen ble det valpeshow og 100 meter for noen av våre hunder. Wilma har trolig Norges rekorden for Mops på 100 meter med 7.5 sekunder. Meget imponert over hvor fort bena gikk. Artig øvelse som vi ikke hadde trent på.

Idyllium’s Diva To Basika – Diva på bordet. Vi fikk deltatt på valpeshow ved Molde og ble 2 beste tispe valp. Utstillingen ble trygt gjennomført med smittevern, og det sosiale var viktigst. Etter en fin helg med rundt 20 grader, måtte vi ta turen sørover til regnet igjen.

Idyllium’s Lycke har fått 4 fine valper. De er leveringsklare i begynnelsen av juli måned og vi håper å finne flotte og trygge hjem til dem. Lycke tar seg veldig godt av valpene og steller de på alle mulige måter. 

Etter hvert skal valpene til vår veterinær for helsesjekk, vaksiner og chipet. De blir registrert hos NKK med stamtavle. Før overlevering til nye eiere er det runder med ormekur og vaksinepass fra veterinær. Så følger det med en valpepakke med teppe, leker og valpefor, med mer.

11.5.2021: Første bilde av valpene er tatt. To helt kritt hvite så langt, og to creme. Trygt og godt med masse tepper og en god mor. Lycke har vært veldig flink med valpene. Hun steller og jobber med disse og passer på at de aldri er langt unna. 

Vi gleder oss til å se utviklingen. Far til kullet «Kuben» har gitt meget flotte valper i ett par andre kombinasjoner, så vi håper og tror det skal bli veldig bra også denne gang.

Vi er i uke 18 og Lycke nærmer seg termin. Hun vagger avgårde og er i god form, selv om hun ligner på en amerikansk fotball.

Det blir spennende med valper i huset og krysser fingre for at alt går bra.

 

 

Torsdag 29. april 2021: Flotte dager ute i solen og håper på litt mer varme. Hundene koser seg og forskjell i størrelse eller alder har liten betydning.

Mandag 19. april, uke 16. 256 dager igjen av 2021:

Varmen er kommet for fullt og man kjenner solen varme godt. Hundene koser seg i hagen og soler seg. De hunder som er påmeldt utstillinger i mai har hatt bord trening i dag. Vi får ta noen minutter hver dag, da det er fare for at enkelte har glemt hva som forventes av dem.

Søndag 11. april, uke 14 og 264 dager igjen av 2021:

Ny dag gjennom lysløypen med flere hunder på tur. Møtte svært mange turgåere i dag og forsto hvorfor etter hvert. Det er hengt opp stifinner poster langs lysløypen og dette er veldig populært. Mange kjøper disse kartene og får seg turer på steder de normalt ikke går. Våre hunder går pent på venstreside og blir litt forundret over alle som kommer i mot og går på feil side. 

Siste nytt er at Sunndalsutstillingen vi hadde gledet oss til, er blitt avlyst. Da blir trolig første utstilling på Orre i slutten av mai-måned.

Torsdag 8. april, uke 14 og 267 dager igjen av 2021:

Påsken er over men fortsatt hjemmekontor. Har vært bra vær, selv om det har vært kaldt. Vi har kost oss med «Diva» som fungerer godt med våre hunder og som burde hatt litt mer respakt for vår dalmatiner som veier ca 32 kg mer enn henne. I dag kom to hundeblader i posten som vi skal lese i kveld. Tenker ofte på å skulle bidra selv i disse bladene, men det er vanskelig å få tid til alt.

—————————————————-

Fint med en jobb hvor dagene før påske er fridager. Så årets første bobiltur gikk til Molde for å hente en Chihuahua tispe til vår kennel. Idyllium’s Diva to Basika har Idyllium’s I Won’t Show Mercy som mor, og My Precious Ice Cube som far.

Født 17.1.2021

«Diva» er en nydelig hund som gikk rett inn i flokken med den største selvsikkerhet.

Onsdag 24. mars, uke 12. 282 dager igjen av 2021:

Gjengen har gjort seg klar for natten. Trygt og godt når en klumper seg sammen. Det er også en ledig seng der som Dina bruker. Men det virker som ingen tør å ta den i bruk, selv om hun har lurt seg inn på vårt soverom.

Det nærmer seg påske og til helgen reiser vi på tur i bobilen og blir borte 1 uke. Anton blir hjemme og passer på. 

Onsdag 17. mars, uke 11, 289 dager igjen av 2021:

Det er flotte dager med oppholdsvær og sol. Fortsatt minusgrader om natten, men fint å gå tur på dagen. Vi har fortsatt litt is igjen enkelte steder. Oscar står her å vurderer nøye hvor det er trygt å gå for å komme seg videre inn i skogen. Blir nok hjemmekontor i flere uker fortsatt, så vi benytter anledningen til å gå tur i «lunsjen». 

Tirsdag 9. mars, 297 dager igjen av 2021: Det er fortsatt kaldt slik at isen ikke helt har smeltet ennå. Men med to Mops på tur så fikk vi 1.5 time i solen. Wilma og Oscar trives godt med å løpe løs og er aldri langt unna. Men jeg har merket at de har en god kamuflasje farge. Vi har fått meldt på Mops på utstillingen i Sunndal, som arrangeres siste helg i april. 

Håper og tror vi kommer oss på tur for den tid og regner med en bobiltur i påsken. Har ikke bestemt oss for hvilken vei vi kjører men det blir nok Norges ferie fortsatt.

Onsdag 3. mars, 303 dager igjen av 2021: Vi har kommet til mars måned og dagene er blitt betydelig lysere. Vår farger har startet å komme tilbake i naturen og vi opplever nå rundt 15 – 18 varmegrader i solen. Det er flott å gå tur og snart er all is i lysløypen borte. Hundene elsker å løpe løs men snart er det båndtvang, så de får nyte det så lenge det er mulig.

Torsdag 25. februar, 309 dager igjen av 2021:

Vi syntes 12-15 minus grader var kaldt å gå tur i, men usikker på om 5-6 pluss grader er særlig bedre. Snøen smelter bort og det er veldig mye søle langs veiene vi går. Stien i skogen er full av is, så der er det umulig å gå tur. Men vi får ta en tur i badekaret litt oftere enn vanlig. Da er det koselig på kvelden å finne en god engelsk serie og slappe av til. Lycke er veldig interessert i flere tv-programmer. Og eneste i familien som elsker å se reklame.

Onsdag 17. februar, 317 dager igjen av 2021:

Det er blitt mildvær og kommet mye mer snø. Anton bykser greit i dyp snøen og koser seg godt. Oscar har ikke riktig like lange ben og syntes det er greit at noen løper foran og lager løype. Men også Oscar syntes snø er moro. De herjer rundt og får løpt i fra seg, slik at energien blir brukt. Så er det inn på lading og klar for ny tur senere i kveld. Da blir Chihuahua guttene med. Men da må vi gå skoleveien som er brøytet ellers så drukner de i snøen. Vi får ha det moro nå, for til helgen skal det begynne å regne.

Litt sløving på sofa og sport på TV. Ingen hunder med løpetid og dermed harmoni i flokken.

Tirsdag 16. februar. 318 dager igjen av 2021.

Det har vært noen uker med mange kuldegrader. De minste hundene har fått tur rundt byggefeltet på ca 30 minutter. Anton ble med på tur inn til Tjenna i 12 minus og vi brukte ca 1.5 timer på turen. Helt vindstille og nydelig tur. Så lenge det er god bevegelse går det greit i kulden og på vei hjem kjente vi faktisk solen varme. Det går rett vei nå på mange måter. Mot sommer og sol, og forhåpentligvis ett mer normalt samfunn igjen.

Topp 20 registrerte raser i 2020

 1. Border collie
 2. Staffordshire bull terrier
 3. Golden retriever
 4. Engelsk setter
 5. Norsk elghund grå
 6. Labrador retriever
 7. Schäferhund normalhår
 8. Cocker spaniel
 9. Shetland sheepdog
 10. jack russell terrier
 11. Pomeranian
 12. Dansk-svensk gårdshund
 13. Finsk lapphund
 14. Gordon setter
 15. Irsk setter
 16. Bichon havanais
 17. Cavalier king charles spaniel
 18. Siberian husky
 19. Flat coated retriever
 20. Stor puddel
   

Viktig å gjøre rett valg

Å skaffe seg en hund er en omfattende prosess, for en hund er ikke bare en hund. Det finnes flere hundre ulike raser, og det er helt avgjørende at man bruker god tid på å velge slik at man ender opp med riktig hund for seg og sin familie. 

Først må man være sikker på at man faktisk har mulighet til å ha en hund, og at man har den tiden og motivasjonen som kreves for å tilfredsstille hundens behov. Man må blant annet tenke over om en hund også passer inn i livet når koronapandemien er over. Deretter må man finne en rase som passer til det livet man lever.

Fredag 5. februar, 329 dager igjen av 2021:

I dag reiste siste valpen til Luna til sin nye familie. Rocky (bilde) skal ikke langt fra oss, så han får vi sikkert truffet litt oftere enn de andre valpene. Det er stille i huset nå selv med mange andre hunder hjemme.

Valpene hadde sin egen lyd og måte å bråke på når de lekte rundt på gulvet. Alle fire valpene har funnet seg fort til rette i sine nye hjem og bringer glede der. Flotte familier som vil gi trygge hjem til de små. Spennende tid for alle.

Torsdag 28. januar, 337 dager igjen av 2021:

I går var det besøk hos veterinæren. 4 flotte og jevnt utviklede gutter utforsket kontoret. To sprøytestikk og vi fikk bekreftet at det er lyd i de. Så nå er alle klare for å reise til sine eiere i løpet av kort tid.

Mandag 25. januar, uke 4 og 340 dager igjen av 2021:

I dag er Idyllium’s Lycke 2 år gammel. Snill og fantastisk flott jente, som trives sammen med alle hunder. Hun har nesten bare deltatt på NKK utstillinger og med Excellent fra dommerne. 

Vi planlegger Lycke valper i 2021 og ser etter en god, sunn og frisk hannhund å bruke.  

Onsdag 20. januar, 345 dager igjen av 2021:

Tiden flyr og snart skal Luna sine valper leveres sine nye eiere. Det blir en spennende tid for alle og som oppdretter kjenner en litt på dette med å levere valpene fra seg. 

At tiden flyr merkes når Facebook sine minner dukker opp. Luna – Idyllium’s Superstar var den første norske Chihuahua som fikk Nordic certifikat. 

Nå er det lenge siden vi har vært på utstilling, men tatt sjansen på at utstillingen i Sunndalsøra går som planlagt.

Søndag 17. januar, 348 dager igjen av 2021:

Aktive valper trenger å hente seg inn igjen. De løper rundt og biter hverandre i halen, så samles de for å sove litt.

Å ligge på rygg og blottlegge seg slik black/tan valpen gjør, så er du super trygg. Han skal til Spydeberg og får nok ett flott hundeliv der. Alvin har også funnet plassen sin og er gjerne den som inviterer til lek. I rosa seng samler de alle seg og da kommer også tante Lycke og kineseren Alma fort. Nå når en ser deres personlighet og hvor fantastisk flotte de er, så kjenner en på det å skulle gi de fra seg til andre familier. Men vi er trygge på de får det meget bra der de kommer.

Søndag 10. januar, 355 dager igjen av 2021:

Nå har vi fått testet vår negl-sliper. Den fungerte meget bra og også hundene syntes den var grei. Alle valpene har fått slipt sine klør, samt de andre små. Anton må bruke kloklipper men det går veldig greit selv om det ikke er det morsomste han vet.

Med kuldegrader er det fryst i bakken og deilig å gå turer inn i skogen. De minste som er med går i bånd, mens Anton og Wilma løper løs. Vi tar en tur i lunsjen og ny tur på ettermiddagen, så snittet nå er på over 12.000 skritt om dagen.

En nydelig gjeng som er slitne etter å ha løpt rundt på gulvet. Varmen og tryggheten i flokken kan man omtrent kjenne på når man sitter å studerer valpekassen. De har passert 5 uker og begynner å bli mye mer aktive.

Onsdag 6. januar, 359 dager igjen av 2021: 

Valpene har i dag klippet klør og fått ormekur. De spiser godt og har det moro med å løpe rundt på gulvet. Så synker de alle fire i sammen i en klump og sover noen timer før det er ny runde med lek og mat.

Vårt hundeår 2020 er skrevet og kanskje syntes andre det kan være inspirerende. 

Vårt hundeår 2020

Vår blogg for 2020 er overført til PDF og kan leses her: 2020 blogg